Tekirdağ'da halk oyunları yarışması yapıldı

Tekirdağ'da, Gençlik ve spor İl Müdürlüğü tarafından Tekirdağ Halk Oyunları Yarışması düzenlendi.

2.03.2015 15:51:00 0
Tekirdağ

Küçükler, Yıldızlar, Büyükler ve Gençler kategorisinde düzenlenen yarışmada, Tekirdağ’ın ilçelerinden gelen 14 kulüp yarıştı.

İLK ÜÇ BELLİ OLDU

İsmet İnönü Salonunda gerçekleştirilen yarışmada ’Düzenlemesiz’ dalında yıldızlarda 89 puan alan Tekirdağ Halk eğitim Merkezi Spor Kulübü birinci oldu. Küçüklerde 88.33 puan alan Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü birinci, 86.66 puan alan Çorlu Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü ikinci ve 85. 66 puan alan Kırkgöz Gençlik ve Spor Kulübü üçüncü oldu. Yarışmada gençlerde 90 puan alan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Gençlik Spor Kulübü birinci, 86 puan alan Kırkgöz Gençlik ve Spor Kulübü ikinci ve 85.50 puan alan Çorlu Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü üçüncülüğü elde etti. Büyüklerde ise 86.66 puan alan Çorlu Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü birinci olurken, onu 85 puanla Tekirdağ Halk Eğitim merkezi Spor Kulübü takip etti.

TEKİRDAĞ'I TEMSİL EDECEKLER

Derece giren kulüpler, Tekirdağ’ı Kırklareli’de düzenlenecek olan Trakya Bölgesi Halk oyunları yarışmasında temsil etmeye hak kazandı. Dereceye giren takımlara kupalarının teslim edilmesinin ardından organizasyonla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Abdülkerim Kasap, organizasyonu her sene Tekirdağ genelinde düzenlendiğini belirterek, “Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünce her yıl düzenlenen kulüpler arası küçükler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde düzenlemeli ve düzenlemesiz halk oyunları yarışması düzenlenmekte. Kulüpler yarışmasında bu yıl 14 takım yarıştı. Dereceye giren takımlar Tekirdağ ilini Kırklareli’nde düzenlenecek olan Trakya Bölgesi Halk oyunları yarışmasında temsil edecek. Umarız bu başarıyı da orada tekrarlayıp Tekirdağ ilimizi iyi bir şekilde temsil ederler” ifadesini kulandı.


0282 726 91 91
0282 747 65 10