Çerkezköyspor Kapaklı'dan üç puanla döndü

Süper Amatör Lig'in 16. Hafta mücadelesinde Kapaklıspor ile Çerkezköyspor karşı karşıya geldi. Maçın ilk devresini Çerkezköyspor tartışmalı bir golle önde kapatırken, ikinci devrenin ortala

2.03.2015 16:05:00 0
Çerkezköyspor Kapaklı

Süper Amatör Ligde çıkış arayan Çerkezköyspor ilk devre kendi evinde mağlup olduğu Kapaklıspor’u deplasmanda aynı skor ile mağlup etmesini bildi.

KAPAKLI’DA OYNANDI

Pazar günü saat 13.00’de Kapaklı Sahası’nda oynanan karşılaşmaya Kapaklıspor Uğur, Berke, Mehmet, Hüseyin, Ercan, Numan, Garip, Serdar, Yasin, Murat Sarı, Anılcan kadrosu ile çıkarken, konuk ekip Çerkezköyspor Murat, Uğur, Emre, Tolga, Abdi, Engin, Tahir, Can, Oleg Marin, Muharrem ve Ufuk onbiri ile çıktı. Mücadeleye ev sahibi ekip Kapaklıspor başladı. Oyuna kontrollü başlayan her iki takımda topu ayaktan tutarak hazırlık pasları yaparken, Kapaklıspor rakip kaleye yüklenmeye çalıştı. İlk yarının orta bölümlerinde baskısını arttıran Kapaklıspor, Çerkezköyspor savunmasını geçemedi. Çerkezköyspor kendi yarı sahasında çok adamla hücum yapan Kapaklıspor’a karşı kontra atakla cevap verirken, yakalanan bir kontrada Çerkezköy ekibi ilk pozisyonunu buldu. Ufuk’un vuruşu ise yandan auta çıktı.

İLK YARIDA TARTIŞMALI GOL

Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerine doğru Kapaklıspor sol kanattan etkili hücumlar geliştirdi.

Çerkezköyspor ceza alanına yapılan ortada meşin yuvarlak kale çizgisine yöneldi. Çerkezköyspor’lu savunma oyuncularından Tolga’nın çizgideki topa elle müdahalesini es geçen maçın hakemi oyunculardan ve taraftarlardan tepki topladı. Bu pozisyonun hemen devamında ise Çerkezköyspor golü buldu. Sağ kanattan kullanılan korner atışında yaşanan karambolde topa en son dokunan Ufuk topu ağlara göndererek skoru 1-0 yaptı. Çerkezköyspor’un kaydettiği gole itiraz eden Kapaklıspor’lu oyuncular pozisyonun kaleciye faul olduğunu ifade ederek uzun süre itirazda bulundu.

HAKEME TEPKİ GÖSTERDİLER

Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devreyi de Çerkezköyspor 1-0 önde tamamladı. Kapaklıspor’lu yöneticiler devre arasında soyunma odasına giden karşılaşmanın hakemine ise ateş püskürdü. Mücadelenin ikinci yarısının başlamasıyla beraber Kapaklıspor üstün bir oyun ortaya koydu. Kapaklı ekibi Murat Sarı ile etkili pozisyon yakaladı. Kaleyi sol çaprazına alan tecrübeli oyuncunun sert şutu az farkla auta çıktı.

TOPU 90’A ASTI

Sağlı sollu ataklarını sürdüren Kapaklıspor arzuladığı beraberlik golüne karşılaşmanın 50’inci dakikasında ulaştı. Gelişen atakta orta alan topu alan Hüseyin rakibini çalımlayarak ceza alanı ön çizgisinde bulunan Serdar’a topu verdi. Serdar’ın ceza sahası dışında bulunan Hüseyin’e tek top attı. Hüseyin gelişine  mükemmel bir vuruş gerçekleştirerek topu 90’a diye tabir edilen yere astı. Karşılaşmada beraberliğin gelmesi ile birlikte heyecanda arttı.54’üncü dakikada kontra atak geliştiren Çerkezköyspor’da topla buluşan Muharrem’in vuruşu üstten auta çıktı.

UFUK İKİ GOL ATTI

Çerkezköyspor yarı sahasında çok adamla hücum yapan Kapaklıspor savunmasında boşluklar verdi. Çerkezköyspor uzun toplarla kontra atak yakalarken bunlardan biri dakika 60’da gerçekleşti. Cihan’ın uzun topunda topla buluşan Ufuk ceza alanına girdi. Rakibini geçen Ufuk’un sert şutu üstten auta çıktı. Ataklarını sıklaştıran Çerkezköyspor karşılaşmada tekrar öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta oyuna ikinci devre giren Cihan rakip defansın arasında iyi sıyrıldı. Sağ kanattan çizgiye inen Cihan’ın pasında altı pas üzerinde topla buluşan Ufuk boş pozisyonda topu ağlara göndererek skoru 2-1 yaptı.

GALİBİYET İLE AYRILDI

Karşılaşmada ikinci kez mağlup duruma düşen Kapaklıspor bir kez daha beraberlik için Çerkezköyspor alanında yüklenmeye çalıştı. 74’üncüa dakikada Kapaklıspor’da günün başarılı ismi Serdar seri çalımlarla sağ çaprazdan ceza sahası içine girdi. Serdar’ın şık vuruşunu Tolga son anda çizgiden çıkardı. Karşılaşmanın 77’inci dakikasında Kapaklıspor tekrar beraberlik golüne çok yaklaştı. Sağ kanattan Anıl ile gelişen atakta yapılan ortayı iyi takip eden Murat Sarı müsait pozisyonda topu kaleciye nişanladı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında Çerkezköyspor savunmasını sağlama alırken, ileride Cihan ile kontra ataklar geliştirdi. Gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Çerkezköyspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Çerkezköyspor bu galibiyet ile puanını 20 yaparken, Kapaklıspor ise 17 puanda kaldı.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10