Türkkan: İşveren de kazanacak, emekçi de kazanacak

Türkiye Tekstil Örme İşçileri Sendikası'nın (TEKSİF) Ankara Koran Plaza Otel'de yapılan 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda mevcut başkan Nazmi Irgat güven tazeleyerek 3.kez genel başkan

Çerkezköy 2.03.2015 16:51:00 0
Türkkan: İşveren de kazanacak, emekçi de kazanacak

SORUNLARI DİLE GETİRDİ

19 Olağan genel Kurul Toplantısı’nı değerlendiren TEKSİF Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, Nazmi Irgat’ı tebrik ederken, kongrenin de hayırlı olmasını temenni etti. Kongreye bakanlar, Türk-İş Başkanı ve Türk-İş’e bağlı sendikaların Genel başkanlarının da katıldığını ifade eden Türkkan, “Genel Başkanımız Nazmi Irgat,  emek ve emekçilerin üzerindeki baskılar, örgütlenmenin önünden bir türlü kaldırılmak istenmeyen engeller başta olmak üzere taşeronlaşma, özelleştirme, ücret dengesizliği, işsizlik ve en önemlisi iş sağlığı ve güvenliği, kıdem tazminatı  gibi daha bunlara benzer bir çok çalışma hayatını ilgilendiren sorunları dile getirdi” dedi.

 

 

ALIN TERİ MÜCADELESİ VERİYORUZ

Irgat’ın, iktidar partisinin bu konuda bu güne kadar hiçbir şey yapmadığını ve kazanılmış sendikal hakların da kısıtlandığını anayasal eylemlerinde engellendiğini ve bu nedenle emekçilerin örgütlenmesinin önüne geçilmeye çalışıldığını söylediğini ifade eden Türkkan, Teksif Sendikası olarak  her zaman emekçinin alın terini alması için mücadele veren bir sendika olduklarını ifade etti. Çalıştıkları işyerlerine kesinlikle zarar vermediklerini ifade eden Türkkan “Çünkü o işyerleri bizim ekmek teknemiz olduğu gibi ayni zamanda bir milli servettir. Hiç bir çalışanımız ekmek yediği yere zarar verme gibi bir düşüncesi olmadı ve kesinlikle olamaz. İşveren de kazanacak emekçi de” dedi.

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10