Belediye sahipsiz hayvanlar için düğmeye bastı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, sahipli ve sahipsiz hayvanlar için çalışma başlattı. Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka Başkanlığı'nda düzenlenlenen "Kent Hayvanları Ã??

Tekirdağ 3.03.2015 15:39:00 0
Belediye sahipsiz hayvanlar için düğmeye bastı

ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ

Çalıştayda sahipsiz hayvanlar için neler yapılabilir, hem onların refahı hem de insanların şikayetlerinin azaltılması için izlenecek yöntemler ve kurumlar arası koordinasyon konuları görüşüldü. Çalıştayda konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak biz bu konuda bir gelişi güzel değil, stratejik bir plan doğrultusunda, kaynak israfına yol açmadan, bilimsel yöntemler ışığında çalışmayı hedefliyoruz” dedi.

TEKİRDAĞ MODELİ ORTAYA ÇIKARMAYI AMAÇLIYORUZ

Amaçlarının tüm kent hayvanlarına yönelik olarak tüm kurumlarla fikir alışverişinde bulunarak bir Tekirdağ modeli ortaya çıkarmak olduğunu ifade eden Dodurka “Bu modelde hem resmi kurumların hem de sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan faal bir yönetim komisyonu oluşturulacak ve tüm ilçelerde rehabilitasyon ünitelerinin kurulması gibi alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra hem belediye ve hem de serbest veteriner hekimlerin katılımıyla aynı anda başlatılan kısırlaştırma kampanyaları düzenlenecek. Ayrıca sahipli, sahipsiz tüm kent hayvanlarının mikroçiple kayıt altına alınması sağlanacak” dedi.

HALKIN EĞİTİMİNE ÖNEM VERİLECEK

Dodurka, hayvanlarını sokağa terk edenlere, köpekleri sokağı pislettiğinde temizlemeyenlere, halka açık yerlerde köpeklerini tasmasız gezdirenlere ya da yanında yetişkin biri olmadan belirli yaşın altında köpek gezdirenlere yönelik tedbirler üzerinde çalışılacak ve bütün bunların yanı sıra halkın sürekli olarak eğitimine önem verileceğini ifade etti. Toplantıya ilçe Belediyeleri başkan yardımcıları ve veteriner işleri müdürleri, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ve Trakya Veteriner Hekimleri Odası başkanının yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Deniz Bozdoğan ve Zabıta Dairesi Başkanı Murat İşözen de katıldı.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10