Açı Dershanesi de özel okul oluyor

Kapaklı'nın ilk ve tek dershanesi olan Açı Dershanesi, özel okul oluyor. Açı Dershanesi'nin, bundan sonra yoluna 'Başakşehir Koleji' olarak devam edeceğini ifade eden Mustafa Dursun, "Başak

Kapaklı 3.03.2015 15:54:00 0
Açı Dershanesi de özel okul oluyor

ÖZEL ORTAOKUL

Dün saat 10.00’da basın mensupları ile bir araya gelen Başakşehir Koleji Kurucusu Mustafa Dursun “2015-2016 eğitim öğretim dönemine 20 derslik ve 400 öğrenci kapasitesi ile eğitim öğretime başlayacağız” dedi. Kapaklı, Saray ve Çerkezköy’de şu ana kadar ‘özel ortaokul’ geçişi yapan tek kurumum Açı Dershanesi olduğunu ifade eden Dursun, tüm öğretmenlerin ortaokul öğretmeni olması ve yıllardır ortaokul öğrencilerine yönelik ders vermemiz dolayısıyla özel lise yerine özel ortaokul şeklinde geçiş yapmayı tercih ettiklerini ifade etti. Dursun, Başakşehir Koleji olarak binanın hemen arkasındaki Remzi Garip’e ait villayı sosyal tesis olarak kullanmak amacıyla kiraladıklarını da ifade etti. Sosyal tesislerde yüzme havuzu, bilgisayar laboratuarı, basketbol sahası, atölyeler ile 2 tane ana sınıfının yer alacağını ifade eden Dursun, devlet okullarında okuyan 4’üncü sınıf öğrencilerinin nakil yoluyla Başakşehir Koleji’ne kayıt yaptırabileceğini, bu sayede devletin yüzde 50’lik Özel Okul teşvikinden de faydalanabileceklerini ifade etti.

OKUL KONSEPTİ İLE BİRLEŞTİRDİK

Kapaklı Açı Dershanesi Müdürü Demet Kurucu da dershanecilikte yakaladıkları başarıyı ve tecrübeyi  okul konseptiyle birleştirerek 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde Başakşehir Koleji olarak sürdüreceklerini ifade etti. Kurucu, Kapaklı Açı Dershanesi olarak 2012-2013 ve 2013-2014 TEOG sonuçlarında, bireysel başarının yanı sıra yüzde 90’ın üzerinde yerleştirme oranıyla kitlesel başarıyı yakaladıklarını dile getirdi. Öğrenci merkezli eğitim anlayışının sahada uygulanan en güzel örneklerinden birini oluşturduklarını belirten Kurucu, öğrencilerin bu başarısının yanında hedeflerinin, sosyal anlamda kendini iyi ifade edebilen, özgüveni yüksek, özel olduğunu hisseden, yeteneklerini fark etmiş ve çalışmalarını bu doğrultuda odaklamayı kendine hedef edinmiş bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.

SOSYAL AKTİVİTELERE DE ÖNEM VERİYORUZ

Dershane Müdürü Demet Kurucu, “Eğitim sektöründe en büyük amacımız öğrencilerin mutluluğu ve başarısı. Her öğrencimiz bizim için değerlidir. Eğitimde yapılan her yanlış, bir öğrencinin yani bir değerin kaybolması anlamına geliyor” dedi. Her bireyin öncelikle ilköğretim aşamasında iyi bir eğitim almasını hedeflediklerini belirten Kurucu, “Başakşehir Koleji olarak 2015-2016 eğitim öğretim döneminde tam gün eğitim vereceğiz. Akademik çalışmaların yanı sıra sosyal aktivitelere de önem veriyoruz” dedi.

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10