Öğrenmenin yaşı yok

Kapaklı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen eğitim kapsamında ilçedeki okul yöneticilerine, öğretmenlere ve velilere çocuklarla sağlıklı iletişim kurmanın yolları anlatılıyor. Önceki gün

Kapaklı 4.03.2015 16:22:00 0
Öğrenmenin yaşı yok

HER GÜN 3 SEANS

İlk gün okul yöneticilerine yönelik düzenlenen eğitimde Uzman Psikolog Özkan Şenol, sağlıklı iletişimin yollarını anlattı. Eğitimin açılış konuşmasını yapan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant “Eğitim seminerleri programı her gün 3 seans olacak şekilde organize edildi” dedi. Öğrenmenin yaşının olmadığını ifade eden Nalbant, beşikten mezara kadar insanın öğrenme adayı olduğunu dile getirdi.

ÖĞRETMENLERİN DE ÖĞRENECEK ÇOK ŞEYİ VAR

Nalbant, öğretmenlerin de öğrenecek çok şeylerinin olduğunu ifade ederek “Bu eğitimlerin meyvesini hep birlikte yemeliyiz” dedi. Uzman Psikolog Özkan Şenol da, ‘Çocuğun Gelişim Dönemleri ve Özellikleri’, ‘Çocuğun Ruh Sağlığı ve Ruh Sağlığının Korunması’, ‘Okul ve Ders Problemleri – Çözüm Yöntemleri’, ‘Çocuklardaki Ruhsal Problemlerle Baş edebilme’, ‘Çocuklarda Görülen Uyum ve Davranış Bozuklukları’, ‘Dikkat Eksikliği, Ders ve Motivasyon Sorunları’ konularında bilgiler aktardı.

 

 

KENDİ ÇOCUKLARIYLA EN AZ İLGİLENEN MESLEK GRUPLARI

Kendi evlatları ile en az ilgilenen meslek gruplarının emniyet mensupları ve öğretmenler olduğunu ifade eden Şenol, binlerce fidanın ağaç olmasını sağlayan öğretmenlerin aynı ilgiyi kendi çocuklarına gösterememesinin çok acı olduğunu ifade etti.

Çerkezköy Haber / Burak ALMACI


0282 726 91 91
0282 747 65 10