Başkan Akay çalışmaları inceledi

Fatih Mahallesi ve Kızılpınar Mahallesi'nde tamamlanan çalışmalar ile Pınarça Deresi ve Cumhuriyet Mahallesi Piknik Alanı'nda yapılacak çalışmaları yerinde inceleyen Çerkezköy Belediye Başk

Çerkezköy 4.03.2015 16:27:00 0
Başkan Akay çalışmaları inceledi

DERE KENARINDA DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Başkan Akay, incelemelerine Fatih Mahallesi’nden başladı. Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile birlikte ilk olarak Fatih Mahallesi Kalemci Sokak ile Çağ Sokak kesişiminde yapılan beton yol çalışmasını inceleyen Akay “Kalemci Sokak ile Çağ Sokak’ın kesiştiği noktada 1075 metrekare demirli beton yol, 97 metrekare beton kaldırım ve 229 metre ise bordür çalışması yaptık” dedi. Fatih Mahallesi’nin bu bölgesinde oturan vatandaşları çamurdan, tozdan kurtardıklarını söyleyen Akay, demirli beton yol çalışmasının ardından Pınarça Deresi kenarlarında da incelemelerde bulundu.

 

 

YAZ BAŞINDA BAŞLAMASI HEDEFLENİYOR

Fatih Camii’nin olduğu bölgeden Hükümet Konağı önüne kadar olan alanda Pınarça Deresi’nin etrafında yürüyüş yolları ve aydınlatma çalışmaları ile ilgili proje çalışmasına başlanılmasını isteyen Akay “Pınarça Deresi’nin her iki tarafında yürüyüş yolları, ağaçlandırma ve aydınlatma çalışması yapmak istiyoruz. Bununla ilgili arkadaşlarımız proje çalışmasına başlayacaklar ve yaz başında söz konusu çalışmaların startını vermeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

 

 

PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Tepe Emlak Konutları Piknik Alanı’nda da inceleme yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Piknik Alanı’nı daha modern ve güzel hale getirmek için proje çalışmalarına başladık. Piknik Alanımızda etap etap yapacağımız çalışmalar ile daha modern ve güzel bir hale getireceğiz. Piknik Alanı’nda mangal yakacak vatandaşlarımız için ayrı bir bölüm oluşturacağız. Yürüyüş parkurlarını yeniden yaparak, daha modern hale getireceğiz” dedi. Akay, oturma gruplarını yenileyerek daha modern ve kullanışlı hale getireceklerini belirtti.

ALFALT KAPLANACAK

Kızılpınar’da da incelemelerde bulunan Akay tüvenan malzemesi dökülerek çamurdan kurtarılan Eren Caddesi, Çeliker Caddesi, Gülhan Sokak, Gelir Sokak, Yeni Camii Sokak ve Halit Er Sokak’ta inceleme yaptı. Akay, söz konusu cadde ve sokakların kış ayları ile birlikte çamur içinde kaldığını anımsatarak “Bu ayda asfaltlama çalışması yapamayacağımız için öncelikle çamuru kazıdık ve bu cadde ve sokaklara tüvenen malzemesi serdik” dedi. Şuanda sorunu geçici olarak çözmek ve yaz aylarına kadar ötelemek amacıyla geçici çözümler ürettiklerini söyleyen Akay, tüvenan dökülen cadde ve sokakları yaz aylarında asfalt kaplayacaklarını belirtti.

 

 

ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ

Akay, Kızılpınar’da altyapı malzemesi serme dışında Malkoçlar Sokak, Karabaş Sokak, Yıldız Sokak, 94, 95 ve 106. Sokak’ta asfalt yama çalışması yaptıklarını belirtti. Belediyenin elindeki imkanlar dahilinde Kızılpınar’ın yol ve altyapı sorunlarına çözüm ürettiklerini ifade eden Akay, Kızılpınar Mahallesi Muhtarı Ahmet Milli’yi de ziyaret etti.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10