Belediye 12 milyon TL kredi kullanacak

Kapaklı Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 14.00'da yapılırken, Belediye Başkanı İrfan mandalı başkanlığında yapılan toplantıya Bahtiyar Büyükbüce mazeret bildirerek

Kapaklı 4.03.2015 17:27:00 0
Belediye 12 milyon TL kredi kullanacak

DİLEKÇELER GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantı dilekçelerin görüşülmesi ile başladı. 270 parselin ifrazı sonucu oluşan 2060-2061-2062 nolu adaları çevreleyen cadde ve sokaklara Koyuncu, Seyide, Kumsal ve Ahmet isimlerinin verilmesi konusu oy birliği ile İmar Komisyonu’na gönderilirken, Bahçelievler Mahallesi Pınar Bulvarı No 22’de bulunan “Çerkezköy Petrol-İş Sendikası Üyeleri Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği” ile Bahçelievler Mahallesi Beyazıt Caddesi No 33’te bulunan “Cafe İn” yerlerinin içkili yerler krokisine alınması taleplerinin yer aldığı dilekçeler İmar Komisyonu’na gönderildi.

 

 

KONU TBMM’NİN YETKİSİNDEDİR

Dilekçelerin görüşülmesinin ardından ‘Cemevlerinin ibadethane sayılması’ konusunun görüşülmesine geçildi. Cemevlerine her türlü yardımın yapılmasına destek vereceklerini ifade eden AK Partili Belediye Meclis Üyesi Salih Bezgin, “Fakat Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi şeklinde karar almak bizim yetkimizde değildir. Bu konu TBMM yetkisindedir” dedi. Ana muhalefet partisinin genel seçimler öncesinde bu şekilde seçim propagandası yapmaya çalıştığını ileri süren Bezgin AK Parti’nin yıllardır bu konu hakkında çalışma yaptığını, en kısa zamanda da netice alınacağını belirtti.

YARDIM YAPILMASINA KARŞI DEĞİLİZ

CHP’li Meclis Üyesi İlhan Çetinkaya’nın AK Parti Grubu’na “Cemevleri ibadethane midir, değil midir?” sorusunu sorması üzerine konuşan Salih Bezgin “Bu konunun görüşülmesi gereken yer TBMM’dir. Gerekirse, abilerimizi buraya çağırırız. Bizlere Cemevlerinin ne olduğunu anlatırlar. Cemevlerine her türlü katkının yapılmasını biz de istiyoruz. Biz buna karşı değiliz” dedi.

 

 

AK PARTİ ÇEKİMSER KALDI

Bir yeri ibadethane alanı olarak belirlemek ve ibadethanelere yardım yapmanın belediyelerin yetkisi dahilinde olduğunu söyleyen CHP’li Meclis Üyelerinden Sami İkizler ise “Biz parti olarak Cemevlerinin hem yer hem de nitelik olarak ibadethane kabul edilmesini istiyoruz” dedi. İkizler, yıllardır TBMM’den bu konuda bir karar çıkmadığı için bu kararı burada alma gereği duyduklarını ifade etti. AK Parti Grubu’nun çekimser kaldığı gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.  

KOMİSYON RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantı, bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilen “12 milyon TL kredi kullanılması” konusunda komisyonu raporunun görüşülmesi ile devam etti. Komisyonun, yol yapım işlerinde kullanılmak üzere İller Bankası’ndan, İller Bankası’nın kredi koşullarından daha uygun ya da aynı olmak şartıyla kamu bankaları veya özel bankalardan 12 milyon TL kredi alınmasını oy çokluğu ile kabul ettiği belirtilirken, gündem maddesinin görüşülmesi sırasında söz alan AK Partili Komisyon üyeleri Sevgi Aksoy ve Ufuk Bayraktar ise “İller Bankası ve özel bankalar arasındaki karşılaştırma sadece faiz ile değerlendirilemez. Özel bankaların İller Bankası gibi bir yapısı yok. İç denetleme ve projeye kredi vermeyip ipotek karşılığı nakit kredi kullandıracağından İller Bankası harici finans kuruluşlarından kredi çekilmesini uygun görmüyoruz” dedi.

 

 

MECLİS VE KOMİSYONUN BİLGİLENDİRİLMESİNİ İSTEDİ

İller Bankası kredi kullandırırken hak edişleri kontrol ederek çalıştığını dile getiren AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Çetin de “Eğer siz ille de özel bankalardan kredi kullanmak istiyorsanız, bu 12 milyon TL’yi nerede nasıl harcayacağınıza dair bir çalışma hazırlayıp komisyona sunun. Komisyon çalışsın. Oy birliği ile karar alıp kredimizi kullanalım” dedi. Çetin komisyon üyelerinin ve meclisin yapılması planlanan çalışmalar konusunda bilgilendirilmesini istedi.

NEREDE NE YAPACAĞIMIZI BELİRLEDİK

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan mandalı da AK Partililerin konuya ön yargılı yaklaştığını ileri sürdü. Nerede nasıl bir çalışma yapacaklarını belirlediklerini söyleyen Mandalı “İsteyen tüm meclis üyeleri birimlerimizden konu hakkında kalem kalem bilgi alabilir” dedi. Önceliklerinin bu parayla başta köyler olmak üzere ilçe sınırlarındaki tüm yolları yapmak olduğunu kaydeden mandalı “Bu kapsamda bize 12 milyon TL değil, 20 ya da 25 milyon TL de yetmez. Biz bu parayı iş yaptıkça kullanacağız” dedi.

 

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

AK Partili Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çetin de, belediyenin son birkaç ayda satışlardan 6 milyon TL’nin üzerinde gelir elde ettiğinin belirterek “Bu paraların nereye gittiğini bilen var mı? Ben bilmiyorum. Çünkü bilgilendiren yok. Eğer siz samimiyseniz, her ay belediye olarak ne yaptık, ne aldık, ne sattık bu konularda mecliste bilgilendirme yaparsınız. Biz de ön yargılı davranmayız” derken, Başkan İrfan Mandalı da “Belediyenin nerede ne çalışma yaptığını merak edenler birimlerden en ince detayına kadar öğrenebilirler” dedi. 12 milyon TL kredi kullanılmasına ilişkin gündem maddesi AK Parti grubunun red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

SEÇİMLERİN HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ ETTİ

Toplantının sonunda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Pazar günü Karaağaç’ta yapılacak olan muhtarlık seçimlerinin ilçeye hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Kızı Arzu Mandalı Sucu’nun Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı olduğunu da anımsatan Mandalı kızı için Kapklılılardan destek istedi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10