Belediyeden bayanlara ücretsiz kanser taraması

Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen proje kapsamında 2o bayan, Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) getirilerek kanser taraması ve eğitiminden geçirildi.

Kapaklı 5.03.2015 10:52:00 0
Belediyeden bayanlara ücretsiz kanser taraması

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Hemşiresi Feride Ceylan ve Ercan Yılmaz tarafından yapılan bilgilendirmenin ardından KETEM'de kontroller gerçekleştirildi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Kapaklı Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan kadınlarımızın beden ve ruh sağlıklarına yönelik, ’Kadınlara yönelik ücretsiz kanser erken tarama ve bilgilendirme projesi’ hayata geçirdik. Proje kapsamında Belediyemizden ve Kapaklı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından oluşan bir heyet, ilçemizdeki kadınlarımıza ulaşarak meme, rahim ve bağırsak kanseri hakkında bilgilendirme yapıyorlar” dedi.

 

 

ÜCRETSİZ ULAŞIM

Kapaklı’da yaşayan kadınların belediye tarafından ücretsiz servis araçları ile alınıp, sağlık merkezlerinde sıra beklemeden yine ücretsiz taramalarının yapıldığını ifade eden Mandalı “Kapaklı Belediyesi olarak Kanserle mücadele kapsamında erken teşhis hayat kurtarır sloganıyla hareket ederek, ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza ücretsiz kanser tarama projesi başlattık. Her ay periyodik olarak 20 Kişiyi KETEM 'e ( Kanser Erken Teşhis Merkezi) götürerek ücretsiz olarak taramalarını yaptırmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımız konu hakkında Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğünden detaylı bilgi alabilirler” dedi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10