Mart ayı meclis toplantısı yapıldı

Süleymanpaşa Belediye Meclisi'nin Mart ayı toplantısı önceki gün Tekirdağ Büyükşehir Meclis salonunda yapıldı.

Süleymanpaşa 5.03.2015 11:20:00 0
Mart ayı meclis toplantısı yapıldı

YENİ MECLİS ÜYELERİNE ROZETLERİ TAKILDI

AK Parti ve MHP grubundan milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden meclis üyelerinin yerine yeni başlayan Meclis üyelerine Süleymanpaşa Belediyesi rozeti Başkan Eşkinat tarafından takılırken kendilerine hayırlı olması dileklerinde bulunuldu.

ŞİMDİ İŞ ZAMANI

Toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da katıldı. Albayrak “Bugün Ekrem Başkanın Belediye Başkalığında 336. günü benim ise 332. Günüm. 336 gün yağmur gibi geçti. Size şunu açık ve net söylüyorum göreve başladığımız gün hem Ekrem Başkan hem ben siyasal rozetlerimizi çıkardık, kalbimize koyduk. Şimdi iş zamanı” dedi.

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ’NDEN TAŞERON ÇALIŞANLARI İÇİN İLK ADIM

Toplantıda 11 gündem maddesi okunurken bazı gündem maddeleri kabul edildi, bazıları da komisyonlara sevk edildi. Belediyeye hibe edilen şirket hakkında konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat “Belediyelerin şirket kurmaları son derece zor. Uzun zamandır da bunun örneklerine rastlanıyor. Taşeron çalışanlarımız için hazırlanan bu gündem maddesi bana göre son derece önemli. Taşeron firmalar tarafından öngörülen maddeler çalışanların hakları ve iş güvenliği bakımından yetersiz. Kabul edilen yasalarla taşeron çalışanlar için her ne kadar iyileştirilmeler yapılsa da biz bunu yeterli görmüyoruz. Belediyede hizmet veren kadrolu ve sözleşmeli çalışanlarımız kadar taşeron işçilerimizin de iş güvenliği bakımından eşit hale getirilmesi taraftarıyım” dedi.

CEM EVLERİ İBADETHANE OLARAK KABUL EDİLDİ

 Gündemin yine diğer bir konusu ise cem evlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi hakkında Eşkinat, “Bu ülkede demokrasi varsa, bu ülkede insanlar yasalar önünde eşitse, din ve vicdan özgürlüğü de doğuştan gelen bir hak ise o zaman bu ülkenin ciddi sayıda nüfusuna sahip alevi yurttaşlarımızın bu talebinin arkasında durmak bizim görevimiz. Eğer bununla ilgili oy verdiğimiz için bizi görevden alacaksalar ise biz bunu onur sayarız” dedi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10