Çorlu Belediye Meclisi toplandı

Çorlu Belediye Meclisi'ni Mart ayı olağan toplantısı önceki gün Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan başkanlığında yapıldı. Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantı

Çorlu 5.03.2015 11:24:00 0
Çorlu Belediye Meclisi toplandı

BÜTÇE KALEMLERİNE AKTARMA YAPILDI

Birimler arası bütçe kalemi açılması ve birimler arası aktarma yapılması konusunun da görüşüldüğü toplantıda belediye birimlerinde var olan araç bakım ve onarım giderleriyle ilgili bütçenin, Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nün ilgili bütçe kalemine aktarılması kararlaştırıldı. Trafik Elektronik Denetleme Sistemi kapsamında personel alımı ve araç kiralanması konusunda İlçe Emniyet Müdürlüğü ile protokol yapılması için Belediye Başkanı Ünal Baysan'a yetki verildi.

EN AZ 100 METRE

4 Şubat tarih ve 2015/33 sayılı Meclis Kararına istinaden Ergene Belediyesi'ne devredilecek parseller Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün görüşü doğrultusunda oybirliği ile kabul edildi. 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 26.maddesine göre takasta kullanılacak parsellerle ilgili raporu görüşülerek kabul edildi. İçkili Yer Bölgesi Mesafe Tayini konusu görüşüldü. Söz konusu mesafe, 10 Ağustos 2005 tarihli resmi gazetede yer alan ibareye uygun olarak en az 100 metre olarak kabul edildi.

 

 

KAMULAŞTIRILMASI KABUL EDİLDİ

İmar Komisyonu Başkanı Fatma Gürel tarafından sunulan imar komisyon raporu görüşülerek karara bağlandı. Görüşülen 4 maddelik komisyon raporu doğrultusunda kabul edildi. Çeşitli kültürel ve sanatsal aktiviteler için yurtdışından davetler alan Belediyemiz halk oyunları ve tiyatro topluluklarının ilgili etkinliklere katılabilmesi için halk oyunları ve tiyatro topluluklarına yurtdışı çıkış izni verildi. Restorasyon proje çalışmaları devam eden ve tarihi Çorlu evi konseptinde müze olarak hizmet verecek "Doğanca  Evi'nin" yanında yer alan 110 metrekare alanın söz konusu müzenin bahçesi olarak kullanılmak üzere kamulaştırılması kabul edildi. 

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10