Garip eleştirilere cevap verdi

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk'ün Cemevleriyle ilgili kendisine yönelik eleştirilere cevap veren AK Parti Çerkezköy Meclis Üyesi Remzi Garip, "Cemevlerinin ibadethane sayılmasına il

Çerkezköy 6.03.2015 18:48:00 0
Garip eleştirilere cevap verdi

“OKUDUĞUNU ANLAMAMIŞ”

Yaptığı konuşmada söz konusu talebe ilişkin “Cem Evlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi bizim işimiz değil, ayrıca haddimiz de değildir. 2005 yılında çıkarılan 5359 Sayılı belediye Kanununda ayrıca ilgili maddeye göre camilere ve ibadethanelere belediyeler yardım yapmaktadır, yapması da gerekmektedir. Bu konuda herhangi bir sıkıntımız yoktur ve olamaz da. Bizim söylemek istediğimiz bir ibadethanenin bir cem evinin ibadethane olup olmamasına karar vermek belediye meclisinin işi değildir, haddi de değildir” ifadelerini kullandığını anımsatan Garip, insanların dini vecibelerini uygulayıp uygulamamak konusunda bir şey söylemediğini belirtti.  

SADECE SEÇİM ÖNCESİ HATIRLIYORLAR

Garip, CHP’nin bu konuyu Türkiye genelinde tüm belediye meclislerine siyasi olarak taşıma kararı aldığını anımsatarak “CHP yıllardır bu camia için hiçbir şey yapmadı. Seçim öncesi bu insanları hatırlayarak kendine göre siyaset yaparak oy avcılığı yapıyor” dedi. Bu işlerin bu kadar ucuz olmadığını söyleyen Garip, AK Parti’nin iktidara geldiği günden bu yana bu konunun çözümü konusunda büyük gayret gösterdiğini, CHP’nin ise sadece seçim öncesi bu insanları hatırladığını belirtti. Bir yıl önce CHP’den aday adayı olarak katıldığı ön seçimle ilgili CHP İlçe Başkanının söylediklerinin de onların bilinç altındaki düşünceleri yansıttığını söyleyen Garip “Bize karşı demesiyle CHP’nin o gün ön seçimde oy kullanan partilileri ikiye ayırdıkları görülüyor. Biz dedikleri bizim çocuklar, onlar dedikleri de Alevi kökenli oy kullanan partililer ve ben. O günkü ortamda bu camia ile ilgili söyledikleri, düşündükleri, davranışları kayıtlarda bellidir. Şimdi kalkmışlar zamanında yaptığı ve her zaman yaptıkları ayıbı seçim öncesi telafi etmeye çalışıyorlar. Sizin öncelikle bizim çocuklar ve diğerleri konusunu kafanızdan silmeniz gerekiyor” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10