Belediye meclisi toplandı

Malkara Belediye Meclisi'nin Mart ayı toplantısı önceki gün saat 16.00'da Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul başkanlığında yapıldı.

Malkara 8.03.2015 15:15:00 0
Belediye meclisi toplandı

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Yazı İşleri Müdürlüğü'nün Toplam Kalite Yönetim Sistemi hakkındaki yazısı görüşülerek Malkara Belediyesi olarak Toplam Kalite Yönetiminin kurulması, oluşturulması ve yürütülmesi için Toplam Kalite Yönetim Merkezinin kurulmasına, kurulan Toplam Kalite Yönetim Merkezinin hiçbir birime doğrudan bağlı olmadan kurulan merkez için Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şentürk, Yazı İşleri Müdürü Şevket Gül, Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Nevin Geçkin'in atanmalarına, Toplam Kalite Yönetimi Kurul Temsilcisi ve Toplam Kalite Yönetim Merkezi Yöneticisi olarak Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Nazif Balcı'nın atanmasına oybirliğiyle karar verildi. Trakya Kalkınma Ajansıyla birlikte gerçekleştirilen Toplam Kalite Yönetimi projesi çerçevesinde Belediyenin idari yapısında oluşacak değişiklik neticesinde Başkan ve Başkan Yardımcıları arasında oluşturulacak olan Toplam Kalite Yönetim Merkezinde iç değerlendirme yapılarak bağlı müdürlüklerin işleyişinin kontrol edileceği belirtildi.

 

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Mali Hizmetler Müdürlüğünün yıllık evsel katı atık toplama ve taşıma ücretleri hakkındaki yazısı görüşülerek, yıllık evsel katı atık toplama ve taşıma ücretlerinin belirlenmesi için Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi oybirliği ile kabul edildi. Destek Hizmetleri Müdürlüğünün ekonomik ömürlerini tamamlayan araç satışları hakkındaki yazısı görüşülerek Malkara Belediyesi envanterinde mevcut olup trafiğe çıkamayacak durumda olan ve ekonomik ömürlerini tamamlayan araçların 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu çerçevesinde satışlarının gerekli iş ve işlemlerinin yapılabilmesi için Malkara Belediyesi Encümenine yetki verilmesi hususu oybirliğiyle kabul edildi.

MAKİNE TALEBİ GÖRÜŞÜLDÜ

Destek Hizmetleri Müdürlüğünün Karaidemir Mahallesi, Davuteli Mahallesi, Bayramtepe Mahallesi, Yaylagöne Mahallesi, Hereke Mahallesi Muhtarlıklarının tahıl ezme makinası talebi hakkındaki yazısı görüşülerek, belediye bütçesinden alınması istenilen tahıl ezme makinası talebi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonunda değerlendirilmesine oybirliğiyle karar verildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 5 Yıllık İmar Programı hakkındaki yazısı görüşüldü. Malkara Camiatik Mahallesi, Doğanca Çeşme Sokak, tapuda ada: 379, parsel: 9 no'daki 87 metrekare yüzölçümlü taşınmazın ilgili parselinin kamulaştırılması gerektiğinden konunun değerlendirilmesi için İmar Komisyonuna havale edilmesi oybirliğiyle kabul edildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Sağlıklı Kentler Birliği üyeliği hakkındaki yazısı görüşülerek Malkara Belediyesi'nin Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği üyeliği ile ilgili değerlendirme yapılabilmesi için konunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirliğiyle karar verildi.

HAFTALIK 1 TL

Zabıta Müdürlüğü’nün Sağlamtaş Mahallesi pazar yeri ücretleri hakkındaki yazısı görüşülerek, Malkara Esnaf ve Sanatkârlar Odasına kayıtlı Sağlamtaş Mahallesi'nde Cumartesi günleri kurulan seyyar pazarcı olarak faaliyet gösteren esnafların başvurusu neticesinde pazar yeri işgaliye harçlarının metresinin haftalık 1 TL olarak değiştirilmesine oybirliğiyle karar verildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Camiatik Mah., ada: 690, parsel: 23 no'da kayıtlı 81.61 metrekare arsa niteliğindeki taşınmazın 20 bin 402,50 TL değerle artık parsel satışı hakkındaki yazısı görüşülerek konunun İmar Komisyonunda değerlendirilmesine oybirliğiyle karar verildi.

BÜYÜKŞEHİRE DEVREDİLDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Malkara Belediyesi'ne ait Malkara Birlik Yem Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketinin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na devri hakkındaki yazısı görüşülerek bedelsiz ve şartsız olarak Malkara Birlik Yem Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketinin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na devri oybirliğiyle kabul edildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Yaylagöne Muhtarlığı ile Malkara Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştireceği “Ninemin Kileri” hakkında yazısı görüşülerek Yaylagöne Mahallesi Muhtarlığının talebi parsel 243 no'da Yaylagöne Muhtarlığı ile Malkara Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştireceği “Ninemin Kileri” adlı projenin Trakya Kalkınma Ajansına sunulmak üzere 5393 Sayılı Belediye Kanununun 60. maddesinin m fıkrasına istinaden onaylanması oybirliğiyle kabul edildi. Toplantıda diğer gündem maddeleri de görüşülerek karara bağlandı.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10