Kadınlar Günü etkinliklerle kutlandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Çerkezköy Kent Konseyi Kadınlar Meclisi tarafından Cumartesi günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Çerkezköy 8.03.2015 16:06:00 0
Kadınlar Günü etkinliklerle kutlandı

ELİ ÖPÜLESİ İNSANLARDIR

Kent Konseyi Konferans Salonu’nda 12.30-17.00 saatleri arasında düzenlenen etkinliklere katılım yoğun oldu. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz “Erkekler olarak çok eşliliğe karşıyız ve istemiyoruz” dedi. Kadınların hayatta önemli bir yerinin olduğunu söyleyen Karagöz “Tüm kadınlar gerek evde gerek iş yerlerinde özveriyle çalışan ve değer verilmesi gereken varlıklarımızdır. Bu nedenle tüm kadınlarımız eli öpülesi insanlardır” dedi.

KADINSIZ BİR DÜNYA DÜŞÜNÜLEMEZ

8 aydır Çerkezköy Kent Konseyi Başkanlığı görevini yürüttüğünü söyleyen Karagöz “Kadınsız bir dünya kesinlikle düşünülemez. Kadınlara gereken değer verilmelidir. Her alanda başarılı çalışma sergileyen kadınlar erkeklerin en büyük destekçisidir. Aslında kadınların işi çok zor olmasına rağmen onlar zorlukların üstesinden gelmeyi başaran insanlar” dedi.

TÜM İLGİLERİNİ ÇOCUKLARINA VERİYORLAR

Serkan Karagöz’ün konuşmasının ardından program Kent Konseyi Kadınlar Meclisi’nin Psikolojik Danışmanı Müge Kurban’ın “Kadının iç dünyası” konulu paneli ile devam etti. Günümüz toplumunda kadınların erkeklerin egemen dünyasında sıkıştığını ifade eden Kurban “Özellikle de eşlerinin ilgisizliği kadınları bir o kadar daha yalnızlığa itiyor. Bu nedenle kadınlar tüm ilgilerini çocuklarına veriyor ve onlarla avunuyor” dedi.

 

 

ÇALIŞMA ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLMELİ

Kadınların evde ev işleriyle, iş dünyasında da çalışma yaşamıyla mücadele verdiğini ifade eden Kurban “Bu nedenle kadınlar kendilerine zaman ayıramıyor. Sorumlulukları çok fazla. Çünkü kadınlar ağır işçidir” dedi. Kadınların sorumluluklarının fazla oluşu nedeniyle en çok depresyona giren insanlar olduğunu ifade eden Kurban “Kadınların depresyona girme oranı yüzde 26. Erkeklerin ise yüzde 10” dedi. Kadınların her alanda yer alması gerektiğini dile getiren Kurban “Ancak kadınların çalışma şartları iyileştirilmeli ve onlara gereken değer ve önem verilmelidir” dedi. Çocukların yetiştirilmesinde kadının büyük sorumluluğunun olduğunu da vurgulayan Kurban “Kadınların tecavüze uğradığı, suçlandığı, şiddet gördüğü bir dünyanın artık değişmesi gerekiyor” dedi.

ÖZGECAN’I UNUTMAYALIM

Programda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Kadın toplumun her kesiminde hak ettiği yerde olmalı” dedi. Kadınların doğumundan ölümüne kadar hayatta önemli bir yeri olduğunu belirten Akay “Türkiye’de kadın olmak, günümüz Türkiyesinde zor. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün kadın erkek eşitliğini sağlamasına rağmen günümüz Türkiye’sinde kadına karşı şiddetin önlenememesi bizleri üzüyor. Hunharca katledilen Özgecan’ı unutmayalım. Bu olay tüm toplumumuzu derinden yaraladı” dedi. Bugün kadınların her mevkide ve her yerde olduğunu, fakat bunun yeterli olmadığını ifade eden Akay “Kadınlarımızın her alanda çoğalması gerekiyor. Dünya tarihinde kadına değer veren ve kadınların erkeklerle eğit olduğunu yasalarla belirleyen Atatürk’tür. Bu nedenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmetle anıyoruz” dedi.

 

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Programda Çerkezköy’ün iş hayatında başarılı iş kadınlarına Kent Konseyi Kadınlar Meclisi tarafından plaket takdim edildi. Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Kent Konseyi’ne ve Kadınlar Meclisi’ne katkı ve destekleri nedeniyle Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a plaket takdim ederken, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seval Çetin ile Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın eşi Füsun Kubilay’a plaket takdim etti.

KADINLARIN DAHA İYİ YERLERDE OLMALARI GEREKİYOR

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can Çerkezköy Gazetesi sahiplerinden Gülşah Avcılar’a plaketini takdim ederken, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz de Çerkezköy Haber Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Sevay Kardeş’e plaketinin takdim etti. Günümüz Türkiye’sinde kadınların çalışma hayatının her alanda başarılı çalışmalarının kendilerini gururlandırdığını ifade eden Sevay Kardeş “Bizler birer anne olmuş olsak da ülkemiz kalkınmasına ve aile bütçesine katkı sağlamak  birleri bir o kadar mutlu ediyor” dedi. Tüm kadınların dünya kadınlar gününü kutlayan Kardeş, kadınların şiddetten uzak sağlıklı ve mutlu bir ömür geçirmelerini temenni etti. Seval Çetin ve Füsun Kubilay da “Her alanda kadınların daha iyi yerlerde olmaları gerekiyor” dedi.

ŞEMSİYE HEDİYE ETTİ

Etkinlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, eşi Gülhis Akay, Başkan Yardımcısı Atilla Can, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın eşi Füsun Kubilay, Belediye Meclisi Üyeleri Rağbet Erol, Nedim Yılancı, Belediye Meclisi Üyesi ve Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Funda Serfiçe, Çetin Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seval Çetin, Kent Konseyi Meclislerinde yer alan kadınlar, Belediye Meclisi eski üyeleri Nuran Yeşil, Demet Eroğlu, Çerkezköylü iş kadınları ve çok sayıda davetli katıldı.  Etkiliğe katılan tüm kadınlara Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından birer şal, eşarp ve birer  karanfil hediye edilirken, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da etkinliğe katılan bayanlara şemsiye hediye etti.

Çerkezköy Haber / Burak ALMACI


0282 726 91 91
0282 747 65 10