MHP'den Kadınlar Günü kutlaması

MHP'li kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla dün saat 13.00'da Aksu Cafe'de düzenlenen kutlama programında bir araya geldi.

Kapaklı 8.03.2015 16:27:00 0
MHP

SAĞLIKLI BİREYLER YETİŞTİRMEK KADININ ELİNDE

MHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Nesrin Küp programda yaptığı konuşmada kadınsız toplumun çorak bir toprağa benzediğini ifade etti. Sağlıklı bireyler yetiştirmenin kadınların elinde olduğunu ifade eden Küp “Kadın annedir. Kadın aile, kadın öğretmendir” dedi. Kadının, peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in “Cennet anaların ayakları altıdadır” müjdesine nail olan kişi olduğunu ifade eden Küp, kadının toplumun en önemli unsuru olan ailenin yapı taşı olduğunu da vurguladı.

KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünyada hiçbir milletin kadını, ‘Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar gayret gösterdim’ diyemez”  sözlerini anımsatan Küp, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

 

 

GREV YAPTILAR

MHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Süyer de 8 Mart 1957’de ABD’de tekstil sektöründe çalışan yüzlerce kadının çalışma şartlarını protesto etmek için grev yaptığını anımsattı. Kadınların daha sonra fabrikaya kapatıldığını, polisin saldırısı sırasında çıkan yangında 129 kadın işçinin hayatını kaybettiğini ifade eden Süyer, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, 1977’de aldığı kararla 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak anılmasına karar verdiğini, Türkiye’de de 1984’ten beri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandığını ifade etti.

HALA BÜYÜK BİR SORUN

Sevim Süyer, Türkiye’de kadın haklarının istenilen seviyelerde olmadığını da belirtti. Kadınların eğitimi, istihdamı ve sosyal haklarının hala büyük bir sorun olduğunu söyleyen Süyer “Töre ve namus cinayetleri, aile içi şiddet, cinsel istismar kadınları hedef almayı sürdürüyor. Kanunlarda yapılan değişiklikler toplumdaki algılamayı ve davranış biçimlerini bir çırpıda değiştirmiyor” dedi.

ÇEŞİTLİ HEDİYELER VERİLDİ

Dünya tarihinde kadınların dünyayı erkeklerle eşit paylaştığı bir döneme rastlamadıklarını ifade eden Süyer, kadının her düzeyde yönetime faal katılımı sağlanmadan eşitlik, kalkınma ve çağdaşlık hedeflerine ulaşılamayacağını ifade etti. Programda MHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayları da tanıtıldı. Dr. Ömrüm Korkmaz’ın sahne aldığı programda kadınlara çeşitli hediyeler de verildi.

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

MHP Kapaklı Kadın Kolları tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama programına MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, MHP Tekirdağ Kadın Kolları Başkanı Sevim Süyer, MHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Nesrin Küp, MHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Aksan, MHP Saray Kadın Kolları Başkanı Selda Derviş, MHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayları Ahmet Çetin, Op. Dr. Nurulah Burak, Op. Dr. Recep Çalışkan, Hakan Özgül, Op. Dr. Ogün Karkıner, Leman Can, Kamil Günay ve İsmet Fıçıcı ile çok sayıda partili katıldı.

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10