Sarıkoca çiftçileri dinledi

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Hayrabolu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli ile sabah kahvaltısında buluştu. Kahvaltıda personelin

Hayrabolu 11.03.2015 13:02:00 0
Sarıkoca çiftçileri dinledi

ARTIRILMASI GEREKİYOR

Muhtarlar ve üreticilerin sıkıntılarını yerinde dinleyen Sarıkoca, sert ve yarı-sert durum buğdayı çeşitleri, Oleik asit oranı yüksek Ayçiçeği çeşitleri hakkında bilgi verdi. Topraklardaki organik madde miktarının düşüklüğüne dikkat çeken Sarıkoca “Kimyevi gübre kullanımının azaltılması ve toprak tahliline paralel olarak organik gübrelerin ve çiftlik gübrelerinin kullanımının arttırılması gerekiyor” dedi.

GÖLETLER KONUSUNUN TAKİP EDİLMESİNİ İSTEDİ

Hayvancılık işletmesi sahiplerine ahırların refahı, dezenfeksiyonu, temizliği, hastalıklarla mücadele yöntemleri ve ırk seçimi hakkında bilgi veren Sarıkoca, kaba yem ihtiyaçlarını kendi imkanlarıyla karşılamalarının önemine vurgu yaptı. Münavebenin önemi ve baklagil yem bitkilerinin münavebeye dahil edilmesinin faydaları, Leonardit ve zeolit gibi toprak düzenleyicilerin faydaları, anızların yakılmaması, sözleşmeli ekime verilen devlet desteklerini anlatan Sarıkoca muhtarlardan köyden şehre genç nüfus göçünün? azaltılması ve göletler konusunda çalışmaları yakından takip etmelerini istedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10