Etkin iletişim ve 5N 1K anlatıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın her yıl üyelerine yönelik olarak ücretsiz düzenlediği eğitim programlarının ilki dün gerçekleştirildi.

Çerkezköy 11.03.2015 16:57:00 0
Etkin iletişim ve 5N 1K anlatıldı

İLKİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2015 Yılı 1.Dönem Eğitim Programı kapsamında ilk eğitim dün saat 10.00’da Çerkezköy TSO Konferans Salonu’nda başladı. Eğitime konuşmacı olarak katılan Dr. Cengiz Tavukçuoğlu ‘Etkin İletişim ve 5N 1K’ konularını işlerken “Eğitimde ‘İletişimin İnsan İlişkilerindeki Yeri, İletişimin İş Yaşamındaki Yeri, İletişim Süreci 5N1K, İletişim ve Algı, Kurumsal İletişim Yönetimi ve Algı Yönetimi, İletişim türleri ve Özellikleri İlk İzlenim Etkisi, Kıyafet ve İletişim, etkili İletişimin Önündeki Engeller, İletişim Çatışmaları ve Empati, İletişim ve Kültürel Bağlam’ konuları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

“5N 1K KURALINI UNUTMAYIN”

Eğitimde katılımcılara pratik, teorik ve akademik bilgiler veren Tavukçuoğlu “ İletişim hayatın her alanında işimize yarar. İletişim olmadığında anlaşmazlık, huzursuzluk, çatışma, mutsuzluk, uzlaşmazlık, şiddet, kavga, yasal çekişme meydana gelir. Kısacası iletişim her kapıyı açan anahtardır. Bütün yaşamımız iletişimden geçiyor. İletişim kurarken 5N 1K ( Ne, Nasıl, Neden, Nerede, Ne zaman ve Kim) kuralını hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor” dedi.

 

 

YAŞAM KALİTESİNİ BELİRLER

İnsan ilişkilerinin niteliğinin o insanın yaşamının kalitesini belirlediğini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Tavukçuoğlu, “Doyumlu yaşamı gerçekleştirme önünde en önemli araç iletişimdir” dedi. İletişimin amacının doğru anlaşılması gerektiğini kaydeden Tavukçuoğlu “Hiç kuşku yok ki, ilk izlenimin etkisi büyüktür. Beden dili, kullanılan kelimeler, kıyafet, insanın taşıdığı aksesuar ve bulunulan fiziki ortam da ilk izlenim açısından son derece önemlidir. Kamusal ve sosyal yaşamda bir insanın imajı kıyafetiyle, nezaketi davranışlarıyla, bilgisi konuşmasıyla, görgüsü ise yemesi içmesiyle ortaya çıkar” diye konuştu.

“DEĞER YARATTIKLARI GÖRÜLMEKTEDİR”

Tavukçuoğlu “Bilgi ve hızın birleştiği bu çağda kurum çalışanlarının işlerini en hızlı ve en doğru şekilde yapabilmelerinin sağlanması çatışmanın önlenmesi ve iş yaşamına ait problemlerin çözümü ile mümkündür. Yeni çağda yaratıcı fikirlere sahip olmak fiziksel varlıklara sahip olmaktan çok daha önemlidir. Özellikle teknoloji firmalarında çalışanların entelektüel sermaye ile çok büyük değer yarattıkları da görülmektedir” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10