Çerkezköy, gelirden en az pay alan 6.ilçe oldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mart Ayı Toplantısı'nın ilk oturumu önceki gün Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında yapıldı. Toplantıda AK Parti T

Tekirdağ 11.03.2015 17:31:00 0
Çerkezköy, gelirden en az pay alan 6.ilçe oldu

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

15 maddenin görüşüldüğü toplantıda Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’ya bağlı Barbaros Mahallesi’nde yapımı süren Asyaport Limanı arkasında, Koruma Amaçlı İmar Planında imar yolunda kalan otopark alanında yük terminal kontrol alanı olarak kullanılan yerin ’Yük Terminali İdari ve Sosyal Hizmet Alanı’ olarak kullanılması oy çokluğu ile kabul edildi.

2015 YATIRIM PROGRAMI KABUL EDİLDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Kültür Merkezi Salonu’nda yapılan toplantıda 2015 Mali Yılı Yatırım Programı ile ilgili komisyon raporu da görüşülerek karara bağlandı. Bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen 2015 Mali Yılı Yatırım Programı, AK Parti grubu ve bazı CHP’li Meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edilirken, Süleymanpaşa Belediyesi’nin 40 milyon TL’den fazla pay aldığı 2015 yatırım programından Çerkezköy’e yaklaşık 4 milyon TL’lik dilim ayrıldı.

AKAY TOPLANTIYI TERK ETTİ

Tekirdağ'ın en büyük nüfusa sahip 3’üncü ilçesi olan Çerkezköy, 2015 Yatırım Programında aradığını bulamadı. Bu duruma oldukça sinirlenen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bahse konu gündem maddesi oylanırken sinirlenerek toplantıyı terk etti. Gündem maddesi AK Partili meclis üyeleri ile bazı CHP’li meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 

“BÜYÜKŞEHİR EŞİT BÜTÇE DAĞITMIYOR”

Mecliste, Plan ve Bütçe komisyonu kararı alınırken yapılan oylamaya itiraz eden AK Parti Grup Başkanvekili ve Çerkezköy Meclis Üyesi Remzi Garip, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerine eşit şekilde bütçe dağıtmadığını ileri sürerek “Yatırım programı ile ilgili yapılacak yatırımların ve dağıtımı gösteren liste plan ve bütçe komisyonunda bulunan arkadaşlarımız tarafından elime geçti. Göz gezdirdiğimizde çok profesyonelce hazırlanmış bir yatırım programı olmadığı görülüyor. Burada rakamları çok genel anlamda ifade edeceğim. Yaklaşık yatırımların sene olarak dağıldığında kimi yatırımlar 2015, kimisi 2017’dir. Buna baktığımızda yaklaşık 800 milyonluk bir rakam görülmektedir. Bu 800 milyon, 4 sene içerisinde yapılabilecek bütün yatırımları kapsamaktadır. İlçe bazında dağılıma baktığımız zaman adaletsiz bir dağılım olduğunu görülmektedir. Bizim bu kısa zaman yaptığımız incelemeler sonunda belediyelere verilen bütçelerde adaletsiz bir dağılım yapıldı görülmektedir” dedi.

4 MİLYON TL AYRILDI

2015 Yatırım Programı kapsamında Süleymanpaşa'ya 40 Milyon TL’den fazla pay ayrıldı. Çorlu’ya 10 Milyon TL, Malkara’ya 7 Milyon TL, Marmaraereğlisi’ne 6 Milyon TL, Hayrabolu’ya 4 Milyon TL, Kapaklı'ya 3.7 Milyon TL ve Çerkezköy'e de yaklaşık 4 Milyon TL pay ayrıldı.

AKAY İTİRAZ ETMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl 10 milyon TL’yi ilçelere dağıtma kararı alan Büyükşehir, dağılımı yaparken yüzde 50 nüfus, yüzde 50 de yüz ölçümünü baz almış, bu şekilde yapılan hesaplama ile en büyük ilk 3 ilçeden biri olan Çerkezköy, Tekirdağ’da gelirden en fazla pay alan 8’inci ilçe olmuştu. 2014’te yapılan adaletsizliğin 2015’te tekrar etmemesi için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın itirazı üzerine Büyükşehir yeni bir hesaplama yöntemi geliştirdi. Bu kez yüzde 33 nüfus, yüzde 33 TESKİ aboneliği, yüzde 33 de yüz ölçümü baz alındı. Bu hesaplamaya göre ise Çerkezköy Tekirdağ’da gelirden en fazla pay alan 6’ncı ilçe oldu.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10