Teknoloji ve Sağlık anlatıldı

Tekirdağ Tabip Odası tarafından Çerkezköy Kent Konseyi'nde "Teknoloji ve Sağlık" konferansı verildi.

Çerkezköy 15.03.2015 16:06:00 0
Teknoloji ve Sağlık anlatıldı

KONFERANS VERİLDİ

Önceki gün saat 18.30'da gerçekleştirilen programa Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Nurtekin Erol, Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Op.Dr.Ayhan Arslan, Optimed Hastanesi doktorları, çalışanlar ile davetliler katıldı. Programda konuşan Tekirdağ Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Nurdoğan Yavuz "Hafta etkinliklerini çeşitli programlarla ile kutluyoruz. Bugünde Çerkezköy'de gerçekleştirilen programa katılan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

TEKNOLOJİ NEDİR?

Programda daha sonra Optimed Hastanesi Başhekimi ve Genel Müdür Yardımcısı Elif Sözer "Teknoloji ve Sağlık" konulu konferans verdi. Teknolojiyi “İnsanın maddi çevresini denetlemek ve değiştirmek amacıyla geliştirdiği araç gereçlerle bunlara ilişkin bilgilerin tümü” olarak tanımlayan Sözer "Einstein bilimi her türlü düzenden yoksun duyu verili ile düzenli düşünceler arasında uygunluk sağlama çabası olarak tanımlarken, Bertrand Russell ise gözlem ve gözleme dayalı akıl yürütme yoluyla dünyaya ilişkin olguları birbirine bağlayan yasaları bulma çabası olarak tanımlıyor" dedi.

 

 

HAYAT VEREBİLİR

Sözer "Teknolojiyi doğru kullanıyor muyuz. Robotik cerrahinin tasarlanış amacı, cerrahın lokasyon olarak erişemediği yerlerde uzaktan ameliyat yapmaktır. Mevcut durumda ameliyat masası ile cerrahın konsolu aynı alandadır. Tasarlanmış amacın dışında, üç boyutlu ve daha net görüntü sağlanması, konforu arttırması nedeni ile tercih ediyoruz.Hastane kaynaklı enfeksiyonların önlenmesinde en kritik uygulamanın el hijyenini sağlamak olduğunu biliyor ve bu bilgiyi paylaşıyoruz. Bilinen yöntemlerle başarılı olduğumuzda hayır cevabını alıyoruz. Sağlık alanında teknoloji gereksinimine yönelik, akılcı ve maliyet etkin kullanıldığında hayat verebilir" dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10