Akademik hizmet süresini tamamladı

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Turgut Sağlam'ın akademik hizmet süresini tamamlaması dolayısıyla Ziraat Fakültesi Konfe

Tekirdağ 16.03.2015 16:15:00 0
Akademik hizmet süresini tamamladı

UNUTULMAYACAK DEĞERLER KATTI

Törene NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Prof. Dr. Şefik Kurultay, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Ziraat Fakültesi ile diğer fakültelerin bölüm başkanları, akademik üyeleri ve idari personeli, çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. Dekanlığın eğitim ve öğretim faaliyetlerinde değerli katkıları olan akademik üyeler için, kurumsal bir uygulama olarak, bu tür törenler düzenlediğini ifade eden Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu “Bugün değerli hocamız Prof. Dr. Mehmet Turgut Sağlam için birlikteyiz. Değerli hocam bu kuruma uzun yıllar hizmet etti, araştırma faaliyetleri ve yetiştirdiği öğrencileri ile fakültemize unutulmayacak değerler kattı” dedi.

 

 

“YOL GÖSTERMEYE ÇALIŞTIM”

33 yıldır öğrencisi ve meslektaşı olarak görev yapan Prof. Dr. Aydın Adiloğlu, akademik hizmet süresini tamamlayan Prof. Dr. Mehmet Turgut Sağlam’ın hayat hikâyesini ve 49 yıllık yüksek öğretim serüvenini fotoğraflar eşliğinde aktardı. Programda konuşan Dr. Mehmet Turgut Sağlam “Akademik hayatım sürecinde ülkemizin değerli üniversitelerinde görev aldım. Çalışmalarımda her zaman şeffaflığa, bilimin üstünlüğüne ve objektifliğe önem verdim. Görev sırasında kapım her zaman öğrencilerimize, akademisyenlere, yetiştiricilere, köylümüze açık olmuştur. Onlara her zaman faydalı olmaya ve yol göstermeye çalıştım. Meslek hayatımı bir akademisyen olarak tamamlamaktan dolayı çok mutluluk duyuyorum” dedi.

 

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ise, “Ziraat Fakültemizin mensubu değerli bilim insanı Prof. Dr. Mehmet Turgut Sağlam’ın Ziraat Fakültesine ve dolayısıyla üniversitemize önemli katkıları olmuştur. Kendisiyle hem Üniversitemiz Yönetim Kurulu’nda hem de Ziraat Fakültemizde görev yaptık. Uzun yıllar hizmet ettikten sonra böyle sağlıklı ve sıhhatli bir durumda bizler de akademisyenler olarak hizmet süremizi tamamlamak isteriz. Hocam Prof. Dr. Mehmet Turgut Sağlam’a bundan sonraki yaşamında da sağlık ve mutluluk içinde bir ömür diliyorum” dedi. Tören sonunda, Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek ve Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu tarafından günün anısına plâket takdim edildi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10