Kent Konseyi'nde kadın meclisi kuruldu

Ergene Kent Konseyi bünyesinde yeni kurulan Kadın Meclisi'nin başkan ve yürütme kurulu seçimi önceki gün Ulaş Düğün Salonu'nda yapıldı.

Ergene 16.03.2015 16:17:00 0
Kent Konseyi

ÖRNEK ÇALIŞMALARIN TEMELLERİNİ KURDUK

Toplantıda divan başkanlığını Doğan Durmaz yürüttü. Toplantıya Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Hülya İnci, Ayça Çevikelli ve Menderes Yıldız’ın yanı sıra Çorlu Kent Konseyi Başkanı Selda Er ve Yönetim Kurulu Üyeleri, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, kadın kolları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ergene Kent Konseyi Başkanı Bora Küçükçetin, kadınların hayatın her alanında başarılı çalışmalar sergileyerek örnek çalışmaların temellerini kurduklarına dikkat çekti.

 

 

“DEĞERSİZ OLARAK ALGILANIYOR”

Kadınların son günlerde yaşanan olaylarla değersiz olarak algılandığını, şiddet olaylarına maruz kalan bir birey olarak algılandığını ifade eden Küçükçetin “Toplumun en önemli mimari yapısına sahip olan kadınlarımızın iş hayatından siyasi hayata kadar birçok alanda başarının temsili olarak çalışmalarını yürütmektedir. Bizde Kent Konseyimizin ilk Genel Kurul Toplantısının ardından ikinci toplantısında kadın meclisinin kurulması gerektiğinin kanaatine vardık. Şuan Ergene Kent Konseyi, Belediyemizin de desteğiyle 2 çalışanı ve bir başkanı olarak gönüllülük esasıyla çalışmalarını yürütmektedir. Bundan sonra çalışacak olan arkadaşlarımızın da gönüllülük esası dikkate alınarak çalışmalarının yürütüleceğine inanıyorum” dedi.

İLK KADIN MECLİS BAŞKANI NİHAL İŞBİLEN OLDU

Seçimde Nihal İşbilen katılımcıların desteğini alarak Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı seçildi. İşbilen başkanlığındaki yönetimde Esma Vatansever, Fatma Kurt, Seher  Paçman, Mehtap Tural, Bilgen Bedir, Müge Yıldız, Burcu Tüzün ve Nihal Aydemir yer aldı.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10