Çanakkale Türk milletinin varoluş mücadelesidir

Çanakkale Zaferinin 100. Yılı dolayısıyla önceki akşam saat 19.30'da Kapaklı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen tiyatroya ilgi yoğun oldu.

Kapaklı 16.03.2015 16:57:00 0
Çanakkale Türk milletinin varoluş mücadelesidir

TARİHTE EŞİ EMSALİ YOK

Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu’nda düzenlenen programın sunuculuğunu Kapaklı Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Ferdi Doğan yaptı. Programın açılış konuşmasını yapan Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı İrfan Ayhan “Çanakkale’de tarihte eşi emsali olmayan bir vatan sevgisi sergilendi” dedi. Çanakkale savaşlarının sıradan bir askeri mücadele olmadığını ifade eden Ayhan “Çanakkale, namus bildiğimiz değerlerin zedelenmemesi için milletin topyekün ülkesini müdafaa etmek için kendilerini feda etmekten asla çekinmedikleri emsalsiz bir ölüm kalım mücadelesidir” dedi. Ayhan, Çanakkale’yi anlamlı kılan, tarihe altın harflerle geçmesine vesile olan yegane özelliklerden birinin de birlikte yaşamaya dönük kararlılığının neleri başarabileceğinin bir göstergesi olması olduğunu ifade etti.

 

 

ÇANAKKALE VATAN DESTANIDIR

Programda konuşan MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin de “Çanakkale’de Türk Milleti varoluş mücadelesidir” dedi. Bundan tam 100 yıl önce 18 Mart 1915 tarihinin bu milletin milli ve manevi değerleriyle kurduğu köklü medeniyetlerle geçmişten geleceğe uzanışının tarihi olduğunu ifade eden Çetin “Çanakkale Geçilmez sözleriyle vücut bulan, kadını, erkeği, çocuğu, genci ve yaşlısıyla bir milletin var oluş mücadelesinin temeli Çanakkale’de atılmıştır” dedi. Vatanın dört bir yanından her kesim insanın özgürlük ve bağımsızlık arzusunun, Çanakkale’de birlik beraberlik ve kardeşlik türküsüne dönüştüğünü ifade eden Çetin “Çanakkale vatan destanıdır” dedi.

 

 

ÇANAKKALE TÜRK MİLLETİNİN DESTANIDIR

Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hakkı Açıkgöz de, bu vatanın aydın insanlara ihtiyaç duyduğu bir dönemde 253 bin kişinin vatanını korumak için canlarını vererek şehit olduğunu ve Çanakkale’nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya gösterdiğini ifade etti. Çanakkale’nin gerçek bir vatan destanı olduğunu söyleyen Açıkgöz “Çanakkale vatanı ve bayrağı için şehit olanların destanıdır” dedi. Kapaklı Ülkü Ocakları yönetiminden Mustafa Avcı tarafından Çanakkale Şehitleri için Kuran-ı Kerim okunmasının ardından Kapaklı’daki lise öğrencilerinin rol aldığı ve Çanakkale savaşlarını konu alan  ‘Kınalı Kuzular’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

 

 

İLGİ YOĞUN OLDU

Programa MHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayları Op.Dr. Recep Çalışkan, Op.Dr. Nurullah Burak Korkmaz, Hakan Özgül, Gülay Sormageç, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hakkı Açıkgöz, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı İrfan Ayhan, MHP Çerkezköy, Kapaklı, Saray ilçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10