Trakya Bölgesi II. Buğday Teknik Komitesi NKÜ'de toplandı

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü koordinatörlüğünde, ilki geçen yıl Ekim ayında yapılan Trakya Böl

Tekirdağ 19.03.2015 14:54:00 0
Trakya Bölgesi II. Buğday Teknik Komitesi NKÜ

2.’Sİ DÜZENLENDİ

Toplantıya NKÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Adnan Tülek ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğü, Kırklareli Toprak Su Kaynakları Araştırma İstasyon Müdürlüğü, TÜRKTOB Bitki Islahçıları Alt Birliği Başkan Yardımcısı Dr. Vehbi Eser, Ziraat Odaları temsilcileri, Ticaret Borsaları temsilcileri, Özel Bitki Islahçısı Kuruluşların temsilcileri, ETİ Gıda San. ve Tic. A.Ş. temsilcileri, İstanbul Halk Ekmek A.Ş. temsilcileri ile NKÜ akademik personeli ve öğrenciler katıldı.

İLK SIRADA YER ALIYOR

Toplantıda konuşan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu “Trakya Bölgesi, gerek toprak varlığı gerekse uygun ekolojisi ile ülkemizin önemli tarımsal potansiyeline sahip bir bölgesi olup, ürün deseni içerisinde buğday tarımı ilk sırada yer almaktadır” dedi.

ÜÇÜNCÜ TOPLANTI EYLÜLDE YAPILACAK

Toplantıda, katılımcıların katkı ve önerileri ile belirlenen bölgemizde buğday tarımında karşılaşılan sorunlar (üretim aşamasında ekim nöbetinin uygulanmayışı, toprak işlemedeki yanlışlıklar, çeşit sorunu, hastalık ve zararlı sorunu, borsa ve pazarlama sorunları, kalite sorunları, tohumluk dağıtımı) değerlendirilerek, bu sorunların çözüm yolları tartışıldı. Bir sonraki toplantının Eylül- 2015’te yapılmasına karar verildi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10