Başkan Akay ve CHP'liler Son Mektup'ta buluştu

Çanakkale Zaferinin 100. Yılında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Yönetimi ve partililerle birlikte "Son mektup" filmini izledi.

Çerkezköy 19.03.2015 15:22:00 0
Başkan Akay ve CHP

SON MEKTUP FİLMİNİ İZLEDİLER

CHP İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında önceki akşam saat 21.00’da Lemar Sinema Salonlarında düzenlenen film gösterimine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Ali Çalışkan, Uğur Erem ve Binali Etyemez, CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve CHP Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel ve çok sayıda partili katıldı.

 

 

DUYGULANMAMAK ELDE DEĞİL

Özhan Eren’in yazıp yönettiği filmin başrollerini Tansel Öngel, Nesrin Cevadzade, Hüseyin Avni Danyal, Bülent Şakrak ve Barbara Sotelsek paylaşıyor. Film gösteriminin ardından açıklama yapan CHP Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Filmi çok beğendiğini ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Duygulanmamak elde değil” dedi.

 

 

HARP YILLARINDA YAZILAN BİR MEKTUBUN HİKAYESİNİ ANLATIYOR

Tayyareci Yüzbaşı Salih Ekrem I. Dünya Savaşı sırasında gönüllü olarak Çanakkale cephesine gitmesi ile yaşananların anlatıldığı filmde Tayyareci Yüzbaşı Salih Ekrem, savaşın çetin koşulları altında askerlerin hayatta kalması için mücadele veren Nihal Hemşire ile burada tanışır. Salih Ekrem ve Nihal zorlu şartlar altında, bir de Fuat adında kimsesiz bir çocuğu sahiplenirler. İngilizler tarafından gelen bir hava baskınında Salih Yüzbaşı sayesinde kurtulan “Küçük Gazi Fuat”, yüzbaşı ve hemşirenin arasındaki ölümsüz sevdanın da şahidi olur. Çanakkale Deniz Zaferi hakkındaki Son Mektup, harp günlerinde yazılan ve uzun yıllar sonra adresine kavuşan bir mektubun çok duygusal hikayesini anlatıyor. Önceki filmi "120" ile yurtiçi ve dışında büyük övgüler alan ve milyon barajını aşan Özhan Eren, senaryosunu yazdığı ve yapım-yönetimini üstlendiği Son Mektup'ta savaşı ve savaşın perde arkasını çok duygusal bir dille anlatıyor.

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10