Gıda işletmelerinde hijyen

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim ve öğretim kurumları okul yönetici ve eğiticilerin

Süleymanpaşa 20.03.2015 13:33:00 0
Gıda işletmelerinde hijyen

EĞİTİM ALMAMIŞ PERSONEL ÇALIŞTIRILAMAYACAK

Toplantılara Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Kamil Yaman ve Süleymanpaşa İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kontrol görevlileri ile okullarda gıda işletmelerinden sorumlu 61 yönetici ve eğitici, 119 kantin çalışanı katıldı. Toplantıda, Gıda ve Yem Şube Müdürü Kamil Yaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hazırlanarak 05.02.2013 tarih ve 28550 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği ile bu Yönetmeliğe bağlı olarak "Eğitim Kurumlarında Faaliyet Gösteren Kantin ve Diğer Gıda İşletmeleri için Hijyen Kılavuzu"nun da yayınlandığını belirtti. İlgili işletmelerin çalışan personeline eğitim aldırmak zorunda olduğunu, yeni işe alınacak personelde de eğitim şartının araması gerektiğini ifade eden Yaman “Eğitim almamış personel bu işletmelerde çalıştırılamayacak” dedi.

TEKNİK BİLGİLER VERDİLER

Yaman, bu Yönetmeliğin, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün, yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinin özel hijyen şartlarına, satışa ve tüketime sunulan gıdaların güvenilirliğine ve kontrolüne ilişkin usul ve esasları kapsadığını ifade etti. Gıda Mühendisi Gönül Yıldız ile Veteriner Hekim Erhan Yalçın da Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliğini anlatarak teknik ve hijyen konularında bilgiler verdi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10