Okul Geçidi Görevlilerine sertifikaları verildi

Kapaklı Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen "Okul Geçit Görevlileri" eğitim programı sona erdi. Eğitimi başarıyla tamamlayan

Kapaklı 20.03.2015 17:27:00 0
Okul Geçidi Görevlilerine sertifikaları verildi

OKUL GEÇİDİ GÖREVLİSİ OLMAYA HAK KAZANDILAR

Pınarça İlköğretim Okulu’ndan 4, Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu’ndan 10 olmak üzere, eğitim programını başarıyla bitiren 14 öğrenci için düzenlenen sertifika töreninde konuşan Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, önemli bir halk sağlığı problemi olan trafik kazalarının önlenmesinin ancak kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar ve bireylerin ortak çalışması ile mümkün olduğunu ifade etti. Özellikle okul önlerinde olmak üzere ilçede trafik güvenliğini sağlamak için bu çalışmanın yapıldığını dile getiren Barın ilk ve orta önlerinde ve okul geçitlerinde, öğrencilerin güvenli bir şekilde okula giriş çıkışını sağlamak için 1 öğretmen ve 14 öğrencinin bu programa alındığını ve öğrencilerin eğitim programını başarıyla bitirerek ‘Okul Geçidi Görevlisi’ olmaya hak kazandığını belirtti.

 

 

CEZA DA YAZABİLECEKLER

Barın, fahri görev yapan öğrencilerin gerektiği takdirde okul önlerinde trafiği durdurma yetkisine sahip olduklarını da belirtti. Öğrencilerin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücülere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince cezai işlem de uygulayabileceğini ifade eden Barın, bu tür trafik bilincini artırmaya yönelik faaliyetlerde görev alacak öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi.

BU DAHA BAŞLANGIÇ

Bunun daha bir başlangıç olduğunu ifade eden Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant da bu eğitimlerin devamının geleceğini ifade ederek “Her birimiz bir canız. Hepimizin canı kutsal” dedi ve bu tür etkinliklerle gerek can gerekse de mal güvenliğinin daha da iyi sağlanacağını belirtti. Konuşmaların ardından Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkan Vekili Sami İkizler, Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın ve Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant tarafından öğrencilere sertifikaları verildi. Sertifika töreninin ardından öğrenciler okul önündeki yola çıkarak uygulama yaptı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10