RAM heyeti Tekirdağ'da

Bulgaristan RAM Trakya Belediyeler Birliği ekibi, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Tekirdağ 21.03.2015 16:10:00 0
RAM heyeti Tekirdağ

İŞ ADAMLARI DA KATILDI

Ziyarete Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Münür Karaevli, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Başkan Yardımcısı Galip Öge, Yönetim Kurulu Üyeleri Göksel Karaevli, Cemil Koçaş, Genel Sekreter İrfan Ekici, Tekirdağ TSO Meclis Üyeleri, Tekirdağ TSO Üyeleri, Trakyakent Birlik Müdürü Behçet Atlı, Büyükşehir Dış İlişkiler Şube Müdürü Sedat Akbıyık ile Bulgaristan’dan da RAM Trakya Müdürü İvan Varlyakov, Parvomai Belediye Başkanı Angel Papazov, Tunca Belediye Başkanı Georgi Georgiev, Karnobat Belediye Başkanı Georgi Dimitrov ve Kriçhim Belediye Başkanı Georgi Dimitrov ve iş adamları katıldı.

TRAKYA’NIN EN BÜYÜK ODASIYIZ

Ziyarette konuşan Günay, Tekirdağ TSO ile ilgili çeşitli bilgiler verdi. Trakya’nın 6 bin üyesi ile en büyük ticaret ve sanayi odası olduklarını belirten Günay “Bulgaristan’daki gelişmeleri, düzenlediğimiz inceleme gezileriyle yakından takip ediyoruz. Geçtiğimiz hafta 6-8 Mart 2015 tarihlerinde oda olarak Agra Tarım fuarına katıldık. Yalnız vize konusunda Ticaret Odası olarak büyük sıkıntı çekiyoruz.  Daha iyi işbirliği yapabilmemiz için Vize problemlerimizi ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu sorunu da merkezi hükümete sizden iletmenizi istiyoruz” dedi.

TİCARET ALANI ÇOK GENİŞ

Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ticari, ekonomik, tarihi, kültürel ve iki ülke halklarının dostluğunun geliştirilmesi açısından karşılıklı ziyaretlerin çok önemli olduğunu ifade eden Günay, “Her iki ülke arasında işbirliğinin artarak devam edeceğine inanıyor, bundan sonra da bu işbirliğinin, sürekliliğinin korunacağına inanıyoruz. İki ülke arasında ticaret alanı çok geniş. Bulgaristan ile olan ticari ilişkimizi, yüksek tempoda devamını sağlamamız gerekiyor” dedi.

DSTEK VERCEK FAALİYETLERİ ÖDEMSİYORUZ

Tekirdağ TSO olarak Üyelerin dış ticaret hacminin gelişmesine ve sınır komşusu Bulgaristan ile ticaret ve ekonomik iş birliği imkânlarının artmasına destek verecek her türlü faaliyeti önemsediklerini belirten Günay “Ülke olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılında 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefimiz bulunuyor. 81 il bazında 500 milyar dolarlık hedefe ulaşma noktasında Tekirdağ, tarım ve hayvancılık, endüstri, turizm ile lojistik  alanlarında katkı sağlayacak en önemli il olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10