Çiftçi malları koruma toplantısı yapıldı

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından önceki gün saat 14.00'da Tekirdağ ve 11 İlçe Çiftçi Malları Koruma Başkanları ve konu hakkında İlçe Müdürlükler

Tekirdağ 21.03.2015 16:11:00 0
Çiftçi malları koruma toplantısı yapıldı

TEK BİR BAŞKANLIĞA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Toplantıda konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca “Tarımsal üretim açısından önemli bir yer teşkil eden ilimiz büyükşehir statüsü kazandı. 6360 Sayılı kanun ile tüzel kişiliği sona ererek bir başka belediyeye mahalle olarak bağlanan belediyelerde kurulu bulunan Çiftçi Malları Koruma Başkanlıklarının katıldıkları belediye içerisinde birleştirilerek tek bir başkanlığa dönüştürüldü” dedi.

 

 

BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

İlçelerde kurulan Çiftçi Malları Koruma Başkanlıklarının koruma hizmeti verme, koruma ücreti toplama, yasak bölge kararı gibi konularda verecekleri hizmetleri daha aktif bir şekilde devamlılığının sağlanması ve hizmeti alacak vatandaşlar tarafından da bu yapılan hizmetlere paralel olarak desteğe dönüşmesinin büyük önem taşıdığını belirten Sarıkoca “Yapılacak olan hizmetler sayesinde 34. madde gereği çeşitli sebeplerle Çiftçi Malları Koruma Başkanlıklarından çıkma talepleriyle karşılaşılan vatandaşlarımızın da olaya bakış açılarının değişmesine neden olabileceği düşünülmektedir” dedi.  Yapılan iş ve işlemlerin aksamaması ve yapılan işlerin 4081 sayılı kanuna uygun bir şekilde sürdürülmesinin de çok önemli olduğunu söyleyen Sarıkoca “İş ve işlemlerin daha aktif ve daha hızlı bir şekilde vatandaşa hizmet şeklinde yansıması vatandaştan gelecek olumlu tepkilere yol açacağı düşünülmelidir” dedi. Toplantıda Çiftçi Malları Koruma iş ve işlemleri hakkında Ziraat Yüksek Mühendisi Behiç Akman tarafından sunum yapıldı. 2014 yılı itibariyle karşılaşılan sorunlar ve 2015 yılı itibariyle gelinen durum mercek altına alınarak gerekli bilgiler verildi ve uyarılarda bulunuldu.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10