Kapaklı'daki emlakçılar kahvaltıda buluştu

Kapaklı Emlakçılar Derneği Yönetim Kurulu önceki gün Kapaklı'da bulunan emlakçılara birlik ve beraberlik kahvaltısı düzenlendi.

Kapaklı 21.03.2015 17:07:00 0
Kapaklı

“BİR YILLIK DERNEĞİZ”

Cumartesi günü Aksu Cafede saat 10.00’da düzenlenen kahvaltıya Kapaklı Emlakçılar Derneği Başkanı Kemal Özel, Kapaklı Emlakçılar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda emlakçı katıldı. Kahvaltının ardından konuşma gerçekleştiren Kapaklı Emlakçılar Derneği Başkanı Kemal Özel” Derneğimiz 2014 yılında kurulan ve bir yıldır faaliyetlerini yavaş yavaş artırarak çalışan bir dernektir. Bu derneğimizin kuruluşunda emeği geçen büyüklerimize ve arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç bilirim. Emeklerinizi boşa çıkarmadan derneğimizi layık olduğu konuma getireceğiz” diye konuştu.

 

 

“GÜÇLÜ VE DİK OLURUZ”

Derneğin yeni olması nedeniyle üye çalışması faaliyetlerinde üyeler ile birlikte fazla istişarede bulunamadıklarını kaydeden Özel “ Bugünden itibaren bizler dernek olarak size daha yakın ve verimli çalışmalara imza atmak için burada toplandık. Derneğimiz yönetim kurulu olarak aldığımız karar doğrultusunda yakın bir zamanda bir ofis kiralayarak dernek işlemlerini bir ofisimizde yapacağız. İnşallah daha sonraki sürecimizde bir lokal olacaktır. Bilindiği üzere dernekler birlik ve beraberliğin temel kurumlarından olan bir sivil toplum kuruluşudur. Sizlerinde derneğimize üyelik noktasında kararlı olmanızı bekliyor ve istiyoruz. Ne kadar üye ile birlikte olursak o kadar da güçlü ve dik oluruz” dedi.

“YAKA KARTI UYGULAMASINA BAŞLAYACAĞIZ”

Özel “ Önümüzdeki süreçte yapacağımız ve üyelerimize sunacağımız matbu evraklarımız olacaktır. Sizlere tapu işlemlerinde kullanacağız. Tellaliye sözleşmesi başta olmak üzere diğer evraklarımızı da temin edeceğiz. Emlakçılar Derneği yaka kartı uygulamasına da başlayacağız ve önceliğimiz de bunlar olacaktır. Kapaklımız hala büyüyen nüfusu ile birlikte en çok göç alan bir ilçe olmakla birlikte ilçemiz ve ülkemiz ekonomisinin gelişimine fayda sağlayan gayrimenkul sektörünün bölgedeki en hareketli noktası ve yıldızıdır. Bizlerde buraya yatırım yapmak için gelen vatandaşları ilk önce ağırlayan ev sahipliğini yapan kişiler ve şirketiz” açıklamasında bulundu.

 

 

“KAT KARŞILIĞI ARSAYI BİZ VERMELİYİZ”

Kapaklı’da bulunan emlakçılara büyük görev düştüğünü kaydeden Özel “ Kapaklı’da emlak sektörü, inşaat sektörü önde olduğu için emlakçı gibi görünün inşaatçı gibi görünen ama devletine bir kuruş katkı sağlamayan bizlerinde yumuşak yüzümüzü kullanarak ortada iş yapanlara müsaade etmemek ve bunlara hep birlikte dur demek gerekiyor. Bizler buradaki iş potansiyelini beraber paylaşmalıyız. Müteahhitlere kat karşılığı arsayı biz vermeliyiz. Vatandaşlarımız ile müşterimizle emlak bürolarını barıştırmalıyız” dedi.

“MÜŞTERİLERİMİZE MAHCUP KALIYORUZ”

Son zamanlarda Tapu müdürlüğünde bazı sıkıntılar ile karşı karşıya kaldıklarını kaydeden Özel “ Bizler dernek yönetimi olarak bu konuya çok hassas ve duyarlı olmaya çalışıyoruz. Çünkü tapu müdürlüğü ile sürekli istişare ediyoruz. Kapaklı Tapu Müdürlüğünde personel eksikliğini, sistemsel çalışmalardan dolayı kaynaklanan iş aksamaları ve gecikmeleri oluşmaktadır. Bu konuda sizlerinde hassasiyetini çok iyi biliyoruz. İşlerimiz bu anlamda geri kalıyor, müşterimize mahcup kalıyoruz. Bunları oluşmaması için bizler yönetim kurulu olarak personel açığı talebini önce Kaymakamımıza ilettik ve kendisinden yardımda bulunduk. Ayrıca yönetim kurulu olarak gerek Tapu Bölge Müdürlüğü gerekse milletvekillerimiz ile bire bir görüştük. Sizlerden bu konuda biraz anlayış ve sağduyu bekliyoruz. Hep birlikte biraz sabır etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10