Tekirdağ'da kurtuluş coşkusu

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü Tekirdağ'da da etkinliklerle kutlandı.

Tekirdağ 23.03.2015 13:40:00 0
Tekirdağ

ERZURUM’UN TARİHİ

Geceye Vali Enver Salihoğlu, İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, İl Jandarma Komutanı Hakan Saraç, AK Parti Milletvekili Aday Adayları, Oktay Dede, Mustafa Yel, Mestan Özcan, Ahmet Kambur, Emrah Tunca katıldı.  Sunuculuğunu Kenan Tekin’in yaptığı programda Erzurumlular Dernek Başkanı Şimşek Nişancı, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dernek Avukatı Yavuz Avcı ise Erzurum’un tarihi önemine ilişkin bilgiler aktardı.

 

 

İÇİNDE YAŞADIĞIMIZ KENTİ BENİMSEMELİYİZ

Tekirdağ Erzurumlular Derneği tarafından düzenlenen gecede konuşan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, “Erzurum, Doğu Anadolu bölgemizin en güzel en önemli merkezlerinden bir tanesi. Kurtuluş savaşımızın başladığı yer” dedi. Tekirdağ’da yaşayan herkesin Tekirdağlı olduğunu ifade eden Salihoğlu “İçinde yaşadığımız kenti benimsemeliyiz. O nedenle önce Tekirdağlı olacağız. Sonra kökenlerimizin bize kattığı kazandırdığı kültürel değerleri koruyup buraya taşıyıp sürdürmemiz gerekiyor. Ben bu inançtayım. O nedenle bulunduğumuz ilin markası olmaya çalışalım. Zaten Önce Tekirdağ sonra Erzurum diyerek hepinizi bu güzel ve anlamlı günde tekrar saygıyla selamlıyorum. Bende görevimim aşağı yukarı 11 yılını Gümüşhane Erzincan Ağrı ve Kars’ta tamamladım. O nedenle Doğu Anadolu Bölgesi bana kazandırdığı çok şey kaldığına inanıyorum” dedi.

 

 

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

 Vali Salihoğlu, "Büyük kahraman Atatürk’ün milletvekili olduğu yer. Tabi oranın yetiştirdiği çok değerli ilim damları halk ozanları var. Hepsini buradan sevgi ve rahmetle anıyoruz. Bende bu günde yeni göreve getirildim. Ağır yüke ağır göreve layık olmaya çalışacağız. Hiçbir yarım gözetmeden tüm hemşerilerime gece gündüz hizmet için çalışmayı ilke edindik. İnşallah bu güzel şehrin bir adım daha ileri gitmesini sağlarız. Bizim kapımız her zaman herkese açık. İnternet sayfamıza girerseniz telefon numaralılarımız mevcut. İhtiyaç olduğunda ulaşabilirsiniz. Tekrar Erzurum’un kurtuluşunu kutluyorum. Allah bize bir daha böyle zor günleri göstermesin” dedi. Gecede Sanatçılar, Murat Alkuş, Özcan Türe Erzurum türkülerini seslendirdi. Erzurum Halk Oyunları Bar ekibi bir gösteri yaptı.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10