1911 anısına 1911 fidan

Çerkezköy Belediyesi, Orman Haftası kapsamında 5 bin fidanı toprakla buluşturacak. Proje kapsamında fidan dikimi dün Fatih Mahallesi Kalemci Sokak'ta başlatıldı. İlk etapta, Çerkezköy'ün belediy

Çerkezköy 25.03.2015 14:17:00 0
1911 anısına 1911 fidan

YÜRÜYÜŞ YOLU OLARAK DÜZENLENECEK

Dün saat 10.30’da düzenlenen fidan dikimi etkinliğinde konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’deki yeşil alanların neredeyse tamamının moloz yığınları ile dolu olduğunu ifade etti. 5 bin Fidanın Toprakla Buluşturulması Projesi kapsamında ilk olarak bu molozların yeşil alanlardan kaldırılmasını sağlayacaklarını belirten Akay ilk etapta bin 911 ağacı toprakla buluşturacakları bu alanı, Kültür Parkı’na uzanan yürüyüş ve bisiklet yolu hattı olarak düzenleyeceklerini ifade etti.

 

 

ÇEVRE KULÜBÜ’NE DAVET ETTİ

Akay, dikilen fidanların, çocuklarla birlikte büyümesini temenni etti. 13 Nisan’a kadar ilçedeki bütün yeşil alanlarda bulunan molozları kaldıracakları söyleyen Akay, devamında da 5 bin adet fidanı toprakla buluşturacaklarını belirtti. Belediye olarak kurdukları Çevre Kulübü’ne tüm vatandaşları davet eden Akay, “Her şey daha yeşil bir Çerkezköy için” dedi.

 

 

İLK FİDANI AKAY VE YAĞCI BİRLİKTE DİKTİ

Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Mehmet Nadir Yağcı da “Projenin hazırlanmasında ve hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Etkinlikteki ilk ağacı Cumhuriyet Savcısı Mehmet Nadir Yağcı ve Belediye Başkanı Vahap Akay birlikte dikti. Programda Çerkezköy Belediyesi tarafından, Çevre Kulübü’ne üye olan tüm öğrencilere çikolata dağıtıldı. Proje ile İstasyon Mahallesi ve Fatih Mahallesi’nde toplam 100 bin metrekarelik alanın ağaçlandırılacağı ifade edildi.

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Çerkezköy Belediyesi’nin “5 bin Fidanın Toprakla Buluşturulması” projesi kapsamında Fatih Mahallesi Kalemci Sokak’ta düzenlenen ağaç dikme etkinliğine Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Birol Öztürk, Anadolu Partisi İlçe Başkanı Nurtekin Erol, Belediye Başkan Yardımcıları İmdat Özgör ve Atilla Can, Belediye Meclis Üyeleri Rağbet Erol, Nihat Mıstık, Uğur Erem, Nedim Yılancı ve Ali Çalışkan, Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, Zabıta Müdürü Yusuf Kenan Erez, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10