"Kan ağlıyor Anadolu" Çerkezköy'de sahnelenecek

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi'nin ortak organizasyonu ile "Kan ağlıyor Anadolu" isimli tiyatro oyunu 30

Çerkezköy 27.03.2015 17:14:00 0

ARŞİV ÇALIŞMASI SAHNEYE TAŞINIYOR

Kan Ağlıyor Anadolu isimli oyunla ilgili bilgiler veren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar, “Yedi sezondur Türkiye’de 71 il merkezi ve birçok ilçede, KKTC ve Almanya başta olmak üzere yurtdışında birçok noktada 600’e yakın kez sahnelenerek efsaneleşen “Hoş Gelişler Ola” adlı oyunun yazarı ve oyuncusu Utku Erişik, yeni oyununda bu kez “Kan Ağlıyor Anadolu” diyor. Çanakkale Savaşları’nın, Kurtuluş Savaşı’mızın ve sonrasında kurulan Cumhuriyet’imizin gizli kalmış ayrıntılarının izini sürüyor bir kez daha. Gündeme getirilmemiş bilgileriyle, raflarda bıraktırılmış fotoğrafları ve belgeleriyle muhteşem bir arşiv çalışmasını sahneye taşıyor” dedi.

2 PERDELİK BİR AĞIT

“Kan Ağlıyor Anadolu” isimli oyunun iki saat süren, iki perdelik bir ağıt olduğunu ifade eden Karacalar “Kalpağı gül oyalıların ağıdı, 15’lilerin ağıdı, “Gençliğim eyvah!” diyenlerin ağıdı, bu zorlu günlerinde düşmanın bile saygı dolu takdirlerini kazanan Türk ulusunun ağıdı” dedi . Karacalar, “Mustafa Kemal’in Sanat Cephesi”nin cesur neferlerinden Tiyatro Sanatçısı Utku Erişik’in, dünkü bu ağıtların bugün de sürdüğünü, Anadolu’nun kan ağlamaya nasıl devam ettiğini çarpıcı bir şekilde gözler önüne serdiğini, dün ile bugün arasında usta işi bir köprü kurduğunu ifade etti.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10