Vali Salihoğlu, gazetecilerle kahvaltıda buluştu

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ merkez ve ilçelerde görev yapan gazeteciler dün saat 09.30'da Tekirdağ Polisevi'nde düzenlenen tanışma kahvaltısında bir araya geldi.

Tekirdağ 27.03.2015 17:19:00 0
Vali Salihoğlu, gazetecilerle kahvaltıda buluştu

KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİLER

Kahvaltı sonrası konuşan Vali Salihoğlu, Tekirdağ’da 10 gün önce göreve başladığını anımsatarak “Daha önce pek çok yerde görev yaptım. Tekirdağ’da da görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Sizler aracılığı ile yaptıklarımızı kamuoyuna intikal ettireceğiz. Basın mensupları kendi işlerini çok iyi biliyor. Bizim açımızdan ‘biz işimizi yapıyoruz, onlar da işini yapıyor’ anlayışı ile çalışıyoruz. Başkalarının rollerini üstlenmeye çalıştığımız zaman başarılı olamayız” dedi.

ÖNEMLİ BİR SANAYİ KENTİ

Basının kamuoyunda önemli bir güç olduğunu söyleyen Vali Salihoğlu, bireysel bilgiler dışında basını bilgilendirme görevini yerine getireceklerini belirtti. Tekirdağ’a daha önce de pek çok kez geldiğini belirten Salihoğlu “Tekirdağ bilgi sahibi olduğum bir il. Tekirdağ, 13 Organize Sanayi Bölgesi’nin ve 120 bin sigortalı çalışanın olduğu önemli bir sanayi kenti” dedi.

 

 

ÖNEMLİ BİR PROJE

Tekirdağ’ın nüfusu en fazla artan illerin başında geldiğini söyleyen Salihoğlu “Bu nüfus artışı da buradaki sanayinin ve istihdamın önemini gösteriyor. Limana yakın oluşu, limanın faaliyete geçmesi ile birlikte istihdamı daha da artıracak” dedi. Tekirdağ’da çevre sorununun olduğunu da dile getiren Salihoğlu “Trakya’da 3 ilde birlikte yürütülen, fakat ağırlıklı olarak Tekirdağ’ı kapsayan Ergene Projesi çok önemli. 48 aylık süre içinde derin deşarjla ilgili sistem devreye girecek” dedi.

TÜRKİYE İÇİN DE ÖNEMLİ

Bunun çok teknik bir konu olduğunu dile getiren Salihoğlu “Bu proje Türkiye için de önemli. Ülke genelinde bu boyutta bir çevre projesi daha önce yapılmadı” dedi. Turizm konusunda da konuşan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu “Çevre ve sanayinin ortaya koyduğu sorunlar turizmi etkiliyor. Bir yandan sanayileşmek istiyoruz. Bir yandan da turizmde gelişmek istiyoruz. Tekirdağ’ın turizminin geleceğini ortaya koymak lazım” diye konuştu.

GENÇLERİN GELECEĞİNİ ZEHİRLİYORLAR

Tekirdağ’da değişik illerden gelen vatandaşların yaşadığını söyleyen Salihoğlu “Bu çok fazla asayiş sorunu doğurmuyor. Ama son yıllarda ülkemizde önem arz eden güvenlik paketinde de yer alan uyuşturucu konusunda duyarlı olunmalı. Kolay üretilebilen, ucuz pazarlanabilen bu tür uyuşturucu maddeler yaygınlaşıyor. Dikkat etmemiz lazım” dedi. Bu uyuşturucu maddeleri ile gençlerin geleceğinin zehirlendiğini belirten Vali Enver Salihoğlu “Bununla birlikte mücadele etmemiz lazım. İnsanlığı hiçe sayarak para kazanma meraklıları var. İnşallah muvaffak olamazlar” dedi.

 

 

ALLAH’IN HEPİMİZE EMANETİ

Dezavantajlı gruplarla ilgili de konuşan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu “Dezavantajlı gruplarla ilgilenmek tüm kamunun görevi. Tüm kamu görevlilerinden rica ediyorum. Dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık yapmamız lazım. Bu dezavantajlı gruplar Allah’ın hepimize emanetidir. Bu emanete gözümüz gibi bakmalıyız. Duyarlı yaklaşırsak her şey daha güzel olur” diye konuştu. Konuşmasının ardından basın mensupları ile sohbet eden Salihoğlu, onların sorularını da yanıtladı. Tekirdağ’da Eğitim Vakfı kurulması konusunun gündeme gelmesi üzerine konuşan Vali Salihoğlu “2003’te çıkan kanun kapsamında kamu görevlileri dernek ve vakıf kuramıyor.  Resmi olarak bu konuyla ilgilenemeyiz. Ama hayırsever vatandaşlar tarafından yapılması için teşvik edilmesi ve destek olunması lazım. O konuda katkı sağlarız. Tekirdağ’ın eğitim kalitesini yükseltmeye yönelik her türlü faaliyet ilgi alanımızda olmalı” dedi.

EĞİTİME ÖNEM VERİYORUM

Eğitime önem verdiğini dile getiren Vali Salihoğlu “Daha önce çalıştığım yerlerde okul gitmeyen kız öğrencilerin eğitimi ile ilgili projeler hazırlamıştık. Trakya’da bu konuda çok sıkıntı yok. Tekirdağ’da okuma yazma oranı yüzde 98.4. Kalan 1.6’lık rakam da az bir rakam değil. Bunları da tespit edip onları da eğitimin içine almamız lazım” dedi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Salihoğlu “ben yaptığım işlerde 3 kritere dikkat ederim. Bu kriterler hukuka uygun olması, hızlı olması ve tekniğe uygun olması” dedi. Kahvaltı programının ardından Salihoğlu, Tekirdağ Polisevi önünde basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Kahvaltıya Trakya Gazeteciler Birliği Başkanı Naci Akyazı, Çorlu Medya Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Yirun ile Tekirdağ ve ilçelerde görev yapan gazeteciler katıldı.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10