Önsel: Vaatlerinin yüzde 1'ini bile yerine getiremedi

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, dün saat 13.30'da ilçe teşkilatında partililerle birlikte yaptığı basın açıklamasında Çerkezköy Belediyesi'nin b

Çerkezköy 29.03.2015 19:54:00 0
Önsel: Vaatlerinin yüzde 1

ZORLUKLARI HEP BİRLİKTE YAŞADIK

Çerkezköy Belediye Başkanı ve yönetiminin 30 Mart 2014 seçimlerinden hemen sonra gerek belediye yönetiminin değişmesi gerekse Büyükşehir Belediyesi’nin oluşmasıyla kendilerinin söylemiyle 6 ay alışma süreci geçireceklerini belirttiklerini söyleyen Önsel “Biz onun üzerine 6 ay daha koyarak 12 ay boyunca Çerkezköy Belediye Başkanı’nın ne yapacağını bekledik ve hiçbir eleştiride bulunmadık. Özellikle 2 dönem Çerkezköy Belediyesi’ni yöneten iktidar partisinin işini iyi yapmamasından kaynaklanan sorunlar ve bu sorunların beraberinde getirdiği gündelik yaşam zorluklarını Çerkezköy halkı ile birlikte yaşadık” dedi.

VAATLERİNİN YÜZDE 1’İNİ DAHİ YERİNE GETİRMEDİ

İktidar partisi mensubu bu belediyenin 10 yıl boyunca hizmetsizliğe mahkum ettiği Çerkezköy halkının, 5 yıl süreyle umutları ve hayallerini emanet ettiği Vahap Akay ve yönetiminin geçen 1 yıl boyunca gösterdiği atalet ve miskinlikle geçmiş dönemden farkının olmadığının ilk sinyallerini vermiş olduğunu dile getiren Önsel “Çerkezköy’den aldığı desteği hak etmediğini, Çerkezköy’e göstermiş olduğu ilgisizlikle ispatlayan Belediye Başkanı, seçim sonrası Çerkezköy'e taşınarak Çerkezköy'e karşı sorumluluğunu yerine getirdiğini zannetmiştir. Hizmet süresinin yüzde 20’si dolan ve seçim süreci boyunca vermiş olduğu vaatlerin yüzde 1’ini dahi yerine getiremeyen Belediye Başkanı 4 yıl sonra eski siyasetçi unvanını kazanma yolunda emin adımlarla yürümektedir” dedi. Belediye yönetiminin, sosyal belediyeciliği sadece konser yapmak zannederek, sevgililer gününde yada bazı özel günlerde hediyeler dağıtarak belediye kaynaklarını çarçur ettiğini ileri süren Önsel “Diğer taraftan kaynaksızlıktan yakınarak eşi benzeri görülmemiş bir açmazın içine düşmüşlerdir. Sosyal demokrat çizgisindeki bu arkadaşlar karın yere ilk düştüğü kış günü 100 kadar belediye işçisinin işine son verirken, günümüzün modası olan kadrolaşmada hiç de acemi olmadıklarını adeta ispatlamışlardır” dedi.

BÜYÜKŞEHİR GÜNAH KEÇİSİ İLAN EDİLDİ

Vahap Akay’ın Kızılpınar Mahallesi’nden aldığı desteğe ters orantılı bir şekilde Kızılpınar’ı umursamadığını, Kızılpınar’ın yol sorunlarını başka baharlara bıraktığını ileri süren Koray Önsel “Bağlık mahallemiz için geliştirdikleri çılgın projeler için kulak üstüne yatılmış, Veliköy’ün Çerkezköy'ün mahallesi olduğu unutulmuştur. İstasyon Mahallesi’nde eski tas eski hamam sözü çok moda olmuş Gazi Mustafa Kemal Paşa, Gazi Osman Paşa, Fatih ve Cumhuriyet mahallelerinden pişmanlık dolu cümleler artık kanıksanmaya başlanmıştır” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin, Vahap Akay için adeta günah keçisi olarak var edilmiş bir kurum olduğunu belirten Önsel “Tüm olumsuzluklar için kendi partisinin yönetiminde olan Büyükşehir Belediyesi’ni adres göstermiştir. Bu yönüyle de belediye başkanı görev ve yetki alanlarının farkında olmadığını kamuoyuna belli etmiştir” dedi.

HAYAL KIRIKLIĞINA NEDEN OLDU

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da yetki ve sorumluluk alanları içerisinde üstüne düşeni yapmadığını, yalnızca Çerkezköy için değil tüm Tekirdağ genelinde hayal kırıklığına neden olduğunu ileri süren Önsel “Göreve gelir gelmez ilk işi su fiyatlarına zam yapmak olan bu zihniyet Çerkezköy için ortak payda tembellikte buluşmuşlardır” dedi. Çerkezköy'ün sorunlarının hızla arttığını söyleyen MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel “Patlayan su borularından TESKİ’yi, kesilen elektrikten TREDAŞ’ı, dere taşkınlarından DSİ’yi, yeni otogarın bugünkü halinden UKOME’yi, yapılamayan hizmetlerden de borç bırakan eski Belediye Başkanı'nı suçlayan, fakat çözüm adına hiç bir şey üretemeyen bu yönetimin artık kendisine çeki düzen vermesi gerekmektedir” dedi.

PROJELERİ HAYATA GEÇİRMESİNİ BEKLİYORUZ

Vahap Akay ve ekibinin 365 günde sadece İkram Çeşmesi ve Kaymakamlık önündeki park gibi 2 projeyi hayata geçirdiğini söyleyen Önsel “Belediye Başkanı ve ekibinden; “kimse yatağa aç girmeyecek” sloganıyla ürettikleri gıda bankası projesi, bağlık barajı mesire alanı projesi, portatif otopark projesi, modern Pazar yeri, yeni sanayi sitesi gibi seçim meydanlarında ve kahvehane konuşmalarında atmalara doyamadıkları onlarca projeyi de hayata geçirme kararlılığını göstermesini bekliyoruz” dedi.

KENDİSİNE DESTEK VERENLERİ MAHCUP ETTİ

Vahap Akay’ın borçlarını bile bile üstlendiği Çerkezköy Belediyesi’nin hizmet etme noktasındaki kabiliyetsizliğine çok güzel bir kılıf bulduğunu dile getiren Önsel “Başkan belediyenin koltuğuna borçları ve ihtiyaçları bilerek talip olmuş ve bu ihtiyaçları gidermek için birbirinden güzel projelerle vatandaşlardan destek istemiştir. Ve kendisini destekleyen vatandaşlarımızı geçen 1 yıllık sürede mahcup etmiştir. Bu işin ekip işi olduğunu biz seçimlerde meydanlarda dile getirmiştik. Ancak vatandaşlarımız tercihlerini CHP’den yana kullandılar ve bu gidişle görülmektedir ki AKP ve CHP’nin Çerkezköy’e hiçbir faydaları yoktur ve olmayacaktır” dedi.

YARDIM ETMEYE HAZIRIZ

Çerkezköy'ün ve Çerkezköylülerin artık zaman kaybına tahammülünün olmadığını belirten Önsel “Biz buradan Başkana sesleniyoruz, MHP olarak Çerkezköy için üstümüze düşeni yapmaya, kendisine karşılıksız bir şekilde yardım etmeye hazırız” dedi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10