Çocuklar için sek sek oyun parkurları yapılıyor

Malkara Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Haydi Çocuklar Sokağa Çıkalım projesi kapsamında çocuk parklarına ve ilköğretim okullarının bahçelerine sek sek oyun parkurları yapÄ

Malkara 30.03.2015 11:06:00 0
Çocuklar için sek sek oyun parkurları yapılıyor

YAPMAYA DEVAM EDECEKLER

“Oyun Çocuk İçin Hayatın Ta Kendisidir” sloganıyla başlatılan çalışmalar kapsamında ilerleyen zamanlarda da Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin, tespit edilen çocukların sokakta güvenle oyun oynayabilecekleri yerlere sek sek oyunun çizimlerini çıkmaz boya ile çizerek sek sek oyun parkurlarını yapmaya devam edeceği ifade edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul “Malkara Belediyesi olarak amacımız çocukları teknolojinin sunduğu olanakların olumsuz etkilerinden korumak, kültürel değerleri yaşatmak, çocukların bu oyunları oynayarak daha sağlıklı ve mutlu olmalarına yardımcı olmaktır. Bu amacımızla bu projeyi gerçekleştirdik” dedi.

EV-OKUL ARASINDA YAŞAM SÜRÜYORLAR

Günümüzde çocukların, apartman daireleri içerisinde zaman geçirdiğini ve okul-ev arasında bir hayat sürdüğünü belirten Yurdakul “Hâlbuki bizim ve büyüklerimizin çocuklukları sokakta geçti. Çocuklar sokakta yaşıtlarıyla oynayıp, arkadaşlık kuracak, paylaşmayı öğrenecekler. Bu projeyle çocukların zihinsel, bedensel ve ruhsal gelişimine de katkı sağlamış olacağız. Eskiden oynanan sek sek gibi çocuk oyunlarımız sayesinde çocuklarımız teknolojinin zararlı yönlerinden uzaklaşır” dedi. Malkara Belediyesi Park ve Bahçeler Müdür Vekili Peyzaj Mimarı Çiler Şenel Bilsel ise “Çocuk, oyun oynamak zorundadır. Gelişim basamaklarını oyun oynayarak denemek zorundadır. Enerjisini yaşama biçimlerine dönüştürmek zorundadır. Gelir seviyesi düşük vatandaşların yaşadığı bir mahallede park yaparken o mahallede yaşayan çocuklar okuldan çıktılar ve duvarın üstüne eskiden çok iyi bildiğimiz fakat zamanla unuttuğumuz bir üç taş oyunu çizdiler. Yerden buldukları taşları ve toprak parçalarını da oyunda kullandılar” dedi.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10