Çetinkaya verilen sözlerin tutulmasını istedi

Engelli yurttaşların yanı sıra, yeni mağduriyetlere itilen 65 yaş üstü vatandaşların evde bakım ücretleri kesilmeyle karşı karşıya kaldığını kaydeden Türkiye Sakatlar Derneği ÇerkezkÃ?

Çerkezköy 30.03.2015 13:39:00 0
Çetinkaya verilen sözlerin tutulmasını istedi

YETERSİZ İMKANINI DA KAYBEDECEK

Engelli aylığı ve evde bakım ücretlerini düzenleyen 2022 ve 2828 sayılı yasalarda yapılan değişikliklere göre, artık ihtiyaç sahibi bireylere, kendi gelirlerine bakılarak değil, aile ve akrabalarının toplam gelirleri ölçü alınarak yardım yapılacağını ifade eden Çetinkaya “Bu durumda, yardım alan ihtiyaç sahiplerinin büyük bir bölümü zaten yetersiz miktarda maddi yardım imkânını da kaybedecek, birçoğu ‘’açlıkla’’ yüz yüze kalacak” dedi.

“BİZLERE SÖZ VERDİLER”

Bu durumun değişmesinin mümkün olduğunu kaydeden Çetinkaya “Bizler, 164 Engelli Sivil Toplum Kuruluşu olarak, engellilerin hak kayıplarını ilgilendiren yasaların değişmesi için, yeni bir yasa tasarısı hazırladık. Kanun tasarısını AK Parti, CHP, MHP ve HDP Grup başkan vekillerine ve farklı siyasi partilerden çok sayıda milletvekiline anlattık. Tüm siyasi temsilciler, bizimle hemfikir olduklarını belirterek, hazırladığımız değişiklik teklifini haklı ve yerinde buldu. Önerdiğimiz yasa değişikliği teklifimizi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı ile Yaşlı ve Engelli Genel Müdürü’ne de anlattık. Bakan yardımcısı ve Genel Müdür, bu değişikliğin haklı ve gerekli olduğunu ifade ederek, bu yönde çalışacaklarının sözünü verdiler” dedi.

“EYLEMLER YAPILIYOR”

Görüşmelerin ardından kendilerine verilen sözlerin ve yasa değişikliğinin Meclis’in gündeminde yer bulmadığını kaydeden Çetinkaya “Kanun değişikliği gerçekleşmedi. Meclis’e sunduğumuz kanun değişikliğinin gerçekleşmesini sağlamak için, Türkiye’nin eylem yapılabilecek tüm illerinde, ‘’Uyumuyoruz! Uyarıyoruz!’’ sloganıyla eylemler gerçekleştiriliyor. Bu eylemlerde engelli, yaşlı ve muhtaçların sorunlarını ve haklarını tartışacağız” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10