Manda Yetiştiriciliği Projesi başladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Manda Yetiştiriciliği Projesi Saray'ın Güngörmez ve Sefaalan Mahalleleri'nde başladı.

Tekirdağ 31.03.2015 11:58:00 0
Manda Yetiştiriciliği Projesi başladı

VATANDAŞLARA PROJEYİ ANLATTI

Hayvancılık sektörüne büyük bir destek sağlayacak olan ve Tekirdağ Manda Yetiştiricileri Birliği ile ortaklaşa organize edilen projenin başlaması dolayısıyla tören düzenlendi. Tören öncesi vatandaşlarla bir araya gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, proje ile ilgili bilgiler verdi.

ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAĞIZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 1 Milyon TL maddi destek sağlanacak projenin uygulamaya başlanması dolayısıyla Güngörmez Mahallesi’nde düzenlenen törende konuşan Albayrak, belediye olarak tarım ve hayvancılık sektörüne önemli katkılar sağlayacaklarının sözünü verdiklerini belirtti.

MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ DAHA KARLI

Tekirdağ’da inek başı süt verim ve fiyatları ile manda süt verim ve gelirleri mukayese edildiğinde manda yetiştiriciliğinin daha karlı olduğunun görüldüğünü dile getiren Albayrak “Uygulayacağımız proje ile birlikte amacımız ilimizde manda yetiştirici sayısını arttırarak, tabanı genişletmek, büyütmektir. Yani manda sayısını; tabanı genişleterek üretici sayısını çoğaltarak arttırmayı hedeflemekteyiz. Projenin başarıya ulaşacağı inancıyla tüm yetiştiricilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Törende konuşan Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Tekirdağ Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Bostancı ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan da projenin hayırlı olmasını temenni etti.

DESTEK ALACAKLAR

Proje ile ilgili bilgi veren yetkililer “Proje, başlangıç yılı olan 2015’te Saray’ın Güngörmez ve Safaalan mahallerinde uygulanacak. Projenin uygulanması ile birlikte Tekirdağ’ın manda yetiştiricileri halen almakta oldukları 400 TL/baş desteği 750 TL/baş olarak alacaklar, ayrıca birde 100 TL/baş doğan yavrular için destek alacaklar. Sonuç olarak üretici bazında düşük maliyetle daha yüksek getirisi olan, 22 yaşına kadar ürün alınabilen manda yetiştiriciliği bölgemizde bir gelir kaynağı olacak, ciddi ölçülerde katma değer yaratacak bir üretim faaliyeti olarak görülmektedir” dedi.

İLK YILLIK UYGULAMA TUTARI 1 MİLYON TL

Projenin ikinci yıl diliminde ise uygulama alanının Saray’ın üçüncü bir mahallesi ile Malkara’dan seçilen bir başka mahalle olacağını belirten yetkililer “Projenin ilk yıllık uygulama dilimi tutarı 1 milyon TL. Bu meblağ Tekirdağ Büyükşehir Başkanlığı’nca karşılanacak. Uygulanacak olan bu projenin önemli hedeflerinden birisi belki de en önemlisi, manda yetiştirici sayısını arttırmak, tabanı genişletmek, büyütmek. Yani manda sayısını; tabanı genişleterek üretici sayısını çoğaltarak arttırmak olacak. Bu nedenle proje uygulamasında öncelik mümkün olduğunca yeni başlayanlara tanınacak” dedi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10