15 yıldan beri ilk kez böyle bir kesinti oldu

Türkiye genelinde meydana gelen elektrik kesintisi pek çok alanda hayatı olumsuz etkiledi.

31.03.2015 12:37:00 0
15 yıldan beri ilk kez böyle bir kesinti oldu

TÜRKİYE KARANLIKTA KALDI

Türkiye’nin dört bir yanında elektrikler kesildi. Ankara, İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Düzce, Adana, Denizli, Antalya, Bitlis, Çanakkale, Bursa, Konya, Eskişehir, Aydın, Balıkesir, Samsun, Manisa, Çorum gibi şehirlerde elektrik kesildi.

BÜTÜN OLANAKLAR SEFERBER EDİLDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, 15 yıldan beri ilk kez böyle ülke genelinde elektrik kesintisi olduğunu belirterek “Otoyol olarak tabir edilen büyük hatlarda sıkıntı var. Kesintinin nedeni araştırılıyor. İlk izlenimler arızanın Ege bölgesi kaynaklı olabileceğini ortaya koyuyor. Arızanın giderilmesi için bütün olanaklar seferber edildi” dedi.

TEİAŞ'TAN AÇIKLAMA

TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi. Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını ifade etti.

TERÖR SALDIRILARI İHTİMALİNİ DE ARAŞTIRIYORUZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu da partisinin grup toplantısı öncesi Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi hakkında konuştu. Kriz masası kurulduğunu sorunun iletim hatlarından kaynaklı olabileceğini söyleyen Davutoğlu “Terör saldırıları ihtimalini de araştırıyoruz” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10