'İyi Dersler Şoför Amca'

Edirne'de ilkokul öğrencilerine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Michelin Lastikleri ve TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları arasında imzalanan iş birliÄ

Bölgede Gündem 1.04.2015 17:29:00 0

228 EĞİTİCİYE EĞİTİM VERİLDİ

Proje kapsamında trafik güvenliği eğitimleri verildi. Edirne İnönü İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen ‘İyi dersler şoför amca’ isimli trafik güvenliği eğitim programı kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı personeli tarafından minik öğrencilere eğitim verildi. ‘İyi dersler şoför amca’ projesinin ilk saha uygulaması, Kasım ayında verilen formatör eğitim semineri ile başladı. Formatör eğitimi alan İl Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü mensupları, 1-5 Aralık 2014 tarihlerinde Balıkesir, Edirne, Gaziantep, Isparta, Karabük, Kars, Malatya, Muğla, Nevşehir ve Trabzon illerindeki İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve ilçe jandarma komutanlıklarından toplam 228 eğitimciye eğitim verildi.

3 NİSAN'DA TAMAMLANACAK

Projenin önemli bir ayağını da, formatörlerin ilkokul öğrencilerine verdiği eğitimler oluşturuyor. Proje kapsamında belirlenen şehirlerde, toplam 100 ilkokulda, 25 bin öğrenciye doğrudan eğitim, proje illerine bağlı jandarma bölgesindeki diğer okullardaki 75 bin öğrenciye ise materyal dağıtımı yapılarak dolaylı olarak bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştiriliyor. İlkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitimler 3 Nisan'da tamamlanacak.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10