Avukatlara verilen değer yargının gücü ve güvenilirliğini artırır

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Tekirdağ genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Çerkezköy 3.04.2015 18:08:00 0
Avukatlara verilen değer yargının gücü ve güvenilirliğini artırır

PİLAVLI KUTLAMA

Çerkezköy Adliyesi Baro Odası’nda da 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla saat 12.00’da 200 kişilik pilav ve tatlı ikramında bulunuldu. Avukatlar Günü kutlama etkinlikleri ile ilgili bilgi veren çeken Tekirdağ Barosu Çerkezköy Temsilcisi Av. Tuncay Akyıl “Pazar günü saat 10.00’da Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na, saat 13.30’da Çerkezköy’de Atatürk Anıtı’na, saat 12.00’da Çorlu’daki Atatürk Meydanı’na ve saat 12.00’da da Malkara’daki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile devam edecek. Avukatlar Günü kutlama etkinlikleri 13 Nisan Pazartesi günü saat 20.00’da Tekirdağ Belediye Kültür Merkezi’ndeki ücretsiz tiyatro gösterimi ile sona erecek” dedi.

KUTSAL BİR GÖREVİ YERİNE GETİRİYORLAR

Akyıl, barolar ve avukatların üstlendikleri görevleri sebebi ile vatandaşların savunma hakkını adil bir şekilde kullanmalarını sağladığını dile getirdi. Avukatların, yargı bağımsızlığı güvencesinin vicdanını oluşturduğunu belirten Akyıl, hukuk devletinin temel organlarından olan savunma hakkını yerine getiren avukatların, bireyleri bilgilendirip, yönlendirerek bu hakların korunmasına yardımcı olarak, kutsal bir görevi yerine getirdiğini söyledi.

YARGININ GÜCÜNÜ DE ARTIRACAK

Akyıl, avukatların, çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz bir öğesi olduğunu da belirtti. Avukatlara hak ettikleri değerin verilmesinin yargının gücü ve güvenilirliğini de artıracağını söyleyen Akyıl “Savunma hakkı gibi kutsal bir kamu hizmeti gören avukatlar, tüm toplumda gerekli saygınlığa erişmelidir. Bu bilincin tüm topluma yerleşmesini temenni ediyor” dedi. Akyıl, bütün meslektaşlarının 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutladı” dedi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10