Başkan Akay'a 3 milyonluk kredi yetkisi

Çerkezköy Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı'nın ikinci oturumu saat 15.00'da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı.

Çerkezköy 3.04.2015 18:16:00 0
Başkan Akay

KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Açılış ve yoklamanın ardından toplantının ikinci gündem maddesinde, bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen “Fen İşleri Müdürlüğü’nün 09.03.2015 gün ve 582 sayılı 2015 Ortak Proje hakkındaki yazısı” ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonun oybirliği ile kabul ettiği gündem maddesi meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Çerkezköy ve Kapaklı İlçesi Karaağaç Mahallesi sınırları içindeki muhtelif parsellerde bulunan belediye hisselerinin satılması konusunda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun raporu görüşüldü. Komisyon raporunun okunmasının ardından, komisyonun kabul ettiği ilgili gündem maddesi meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

TAKAS YAPILMASI GÖRÜŞÜLDÜ

Hisse satışları konusunun karara bağlanmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 11 ilçede 11 okul projesi kapsamında değerlendirilmek üzere Plan ve Proje Müdürlüğü’nün Kızılpınar Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Maliye hazinesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin müşterek mülkiyetindeki 272 ada 4 ve 5 nolu parsellerde hisse takası yapılmasına ilişkin İmar ve bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu Raporları görüşüldü.

OKUL YERİ BELİRLENDİ

Çerkezköy’de yapılacak okul için Kızılpınar Mahallesi’ndeki 272 ada 5 nolu parselin belirlendiği ifade edilirken, komisyonları Defterdarlık’tan alınacak görüş doğrultusunda takas yapılması yönündeki tavsiye kararı meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

BELEDİYE 3 MİLYON TL KREDİ KULLANACAK

Toplantının 5.gündem maddesinde de muhtelif cadde ve sokaklarda bitümlü sıcak asfalt karışım asfalt ile aşınma tabakası yapım işinde kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 3 milyon TL kredi çekilmesi için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verilmesi talebine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Akay’a yetki verilmesi komisyon tarafından oybirliği ile kabul edilirken, ilgili gündem maddesini meclis de oybirliği ile kabul etti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE DEVREDİLDİ

Toplantının son gündem maddesinde de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı Taşınmaz Mallar Şube Müdürlüğü’nün taşınmaz devri talebini görüşen Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporları karara bağlandı. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 896 ada 17 parselin sosyal tesis yapılmak üzere bedelsiz olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi hem komisyonlar hem de meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi. Çerkezköy Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı 4 Mayıs Pazartesi günü saat 15.00’da yapılacak.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10