MHP'de İhsanoğlu sürprizi

CHP ve MHP'nin çatı adayı olarak Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'ne katılan Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu MHP'nin teklifini listeler açıklanıncaya kadar gizli kalmak koşuluyla kabul etmiş.

7.04.2015 11:58:00 0
MHP

HUMMALI ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Tüm parti Genel Merkezleri’nde yasal süre dolmadan YSK’ya milletvekili aday listelerini tamamlayıp teslim etmek üzere hummalı bir çalışma devam ederken, kapılarda aday adaylarının heyecanlı bekleyişi sürüyor. MHP’nin aday listelerini de son şekline getirmek üzere Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin şu saatlerde Genel Merkez’e geçmesi bekleniyor. MHP’nin en büyük sürprizi Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu oldu.

TEKLİF BAHÇELİ’DEN GELMİŞ

İhsanoğlu cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası akademik yaşamına dönmüş ve aktif siyasetle ilgilenmediği mesajlarını vermişti. İhsanoğlu o dönemde Cumhurbaşkanlığı adaylığını da MHP Lideri Devlet Bahçeli’den aldığını açıklamıştı.  Fakat Devlet Bahçeli bir kez daha Ekmeleddin İhsanoğlu ve ailesini ikna etmeyi başardı. Bu teklif yine bizzat Genel Başkan’dan gelmiş İhsanoğlu’na, o da “aile meclisi”ni toplayarak fikirlerini almış. Aile bazı çekinceleri olsa da kendisinin kararına saygı duyacaklarını söyleyince Prof. İhsanoğlu MHP’nin teklifini listeler açıklanıncaya kadar gizli kalmak koşuluyla kabul etmiş. MHP’nin İstanbul 2. Bölge adayı olarak yarışacak olan İhsanoğlu meclise girerse en çok uzman olduğu Ortadoğu ve Dış Politika konularında görev yapacak.

BİR NUMARA YİNE BELEN OLDU

Siyasi partilerin adaylarını açıklamaya saatler kala siyasi kulislere sızan ilk bilgiler arasında MHP'nin Tekirdağ'daki 1. sıra Milletvekilinin yine Bülent BELEN olduğu'da netlik kazanan bir gelişme olarak siyasi kulislere düştü.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10