Yolu trafiğe kapatıp kitap okudular

Kapaklı Belediye Ortaokulu'ndan 50, İrfan-Fatma Mandalı İlkokulu'ndan 50, Kapaklı Anadolu Lisesi'nden 50 ve Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu'ndan 50 olmak üzere toplam 200 öğrenci Kütüphaneler H

Kapaklı 7.04.2015 18:47:00 0
Yolu trafiğe kapatıp kitap okudular

AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Okul Geçit Görevlileri tarafından ilçenin en işlek yolu olan Pınar Bulvarı’nda  yol trafiğe kapatılırken, Kapaklı Belediye Meydanı’nda yol ortasına oturan 200 öğrenci 1 dakika boyunca kitap okudu. Okul müdürleri, etkinliği insanlarda kitap okuma konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediklerini belirtti.

KAYMAKAM GÜRBÜZ’Ü ZİYARET ETTİLER

Çocukların çok anlamlı bir etkinliğe imza attığını ifade eden okul müdürleri, bu etkinlik sayesinde 1 kişiye dahi kitap okuma alışkanlığı kazandırabilirlerse bundan mutluluk duyacaklarını belirtti. Belediye Meydanı’ndaki etkinliğin ardından 4 okuldan seçilen temsilciler Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ile görüştü.

GÜZEL BİR MESAJ VERDİLER

Ziyarette Kapaklı Anadolu Lisesi Müdürü Yavuz Kayaalp, Kaymakam Gürbüz’e Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un ‘Safahat’ adlı kitabını hediye etti. Ziyarette konuşan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, öğrencilerin çok önemli bir işe imza attığını ifade etti. Çocukların ‘1 dakika durun kitap okuyacağız’ diyerek güzel bir mesaj verdiklerini belirten Gürbüz, kitap okuma alışkanlığının önemine dikkat çekti.

YETKİ YEREL YÖNETİMLERE VERİLDİ

Türkiye İstatistik Kurumu istatistiklerine göre ülkemizde insanlar günde sadece 1 dakika kitap okuduğunu söyleyen Gürbüz, kitap okuma konusunda farkındalık yaratan öğrencileri tebrik etti. Gürbüz, kitap okumanın inceliklerinden de bahsetti. Kapaklı’da kütüphane kurulup kurulmayacağının sorulması üzerine de konuşan Kaymakam Gürbüz, “Maalesef Kütüphane kurma yetkisi yerel yönetimlere verildi. Ben bu konunun yerele indirgenmemesi gerektiğine inanıyorum” dedi. Gürbüz, Kaymakamlık olarak bundan sonraki süreçte yapabilecekleri tek şeyin okullardaki kitaplıkları zenginleştirmek adına kampanyalar düzenlemek olduğunu belirtti. Kapaklı halkının bugüne kadar kütüphane ile ilgili bir talepte bulunmadığını da belirten Gürbüz, en çok noter konusunda talep geldiğini ifade etti.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10