5. Meslek Komitesi'nden üyelere ziyaret

Otomotiv, taşımacılık, seyahat acenteliği, depolama, nakliyat gibi iş kollarının yer aldığı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) 5.Meslek Komitesi, üye ziyaretleri kapsamında önceki gün de Ak?

Çerkezköy 10.04.2015 19:48:00 0
5. Meslek Komitesi

ÜYE ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

5 Meslek Komitesi Başkanı Evren Kahraman, ÇTSO Meclis Üyeleri ve aynı zamanda Komite Üyesi olan Talip Sivri ile Gürkan Kesim üyelerin sıkıntı ve taleplerini dinledi. Talip Sivri, ilgili sektörlerin sorunlarını su yüzüne çıkarmak ve gelen talepleri karşılamak istediklerini dile getirdi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelere daha fazla katkı sağlamak ve sorunların çözümünde yardımcı olmak istediklerini söyleyen Sivri, “Sizlerin de problemlerinizi bizlerle paylaşmanızı istiyoruz” dedi.

SEKTÖR ZARAR ETTİ

Akın Petrol sahibi Ünal Akın’ı ziyaret eden Komite Üyeleri, sektörün durumu ile ilgili bilgi aldı. Ziyarette konuşan Akın, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) uygulamış olduğu tavan fiyat politikası sebebiyle sektörün zarar ettiğini belirterek “Sektör ciddi bir daralma içinde. Beklentimiz, 5015 sayılı Petrol Yasası’nın değiştirilip serbest fiyat politikasının tam layıkıyla uygulanması” dedi.

MUAYENELERDE ZAMAN KAYBI YAŞANIYOR

Ceva Lojistik firmasını da ziyaret eden Komite Üyeleri, burada da Okan Tetkin ile bir araya geldi. Çerkezköy’de bir Nakliyeci Garajı olabileceğini belirten Tetkin “Özellikle büyük araçların tamiri noktasında eksiklik yaşanıyor. Ayrıca, araç muayenelerinde büyük zaman kaybı yaşanıyor. Bu sorunun da çözüme kavuşması gerekiyor” dedi. Talip Sivri de “Çerkezköy’e araç muayene istasyonu getirebilmek için uzun zamandır çaba gösterdik” dedi.

ÖNEMLİ BİR GÜÇ OLACAK

Adana Taşımacılık firmasını da ziyaret eden komiye üyeleri firma yetkilisi Muzaffer Yetkinoğlu ile görüştü. Nakliyeciler için bir park alanının iyi olacağını belirten Yetkinoğlu “Bu aynı zamanda sektör açısından önemli bir güç olacak” dedi. Tolga Petrol’ü de ziyaret eden 5.Meslek Komitesi Üyeleri, burada da Aydın Er ile görüştü. Sektörün son durumu ile ilgili konuşan Er, “TIR ve Nakliyeciler Parkı projelerinin hayata geçmesi durumunda büyük kazanç sağlanacak. Araç muayene istasyonu konusunda sıkıntı yaşanıyor. Çerkezköy’de muayene istasyonu açılırsa zamandan büyük tasarruf edilmiş olur” dedi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın en kısa zamanda bir sosyal tesise kavuşması gerektiğini ifade eden Er “Odamızın bir sosyal tesisi olması durumunda hem üyeler sıklıkla bir araya gelir hem de misafirlerimizi ağırlamak için kendi yerimiz olur. Para Çerkezköy’de kalır. Buradan elde edilecek gelir yine üyeler için kullanılır” dedi.

Çerkezköy Haber   

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10