Kararını değiştiren Mandalı'yı eleştirdi

Kapaklı'da bir süre önce yıkılan Beyaz Saray Düğün Salonu'nun bulunduğu 512 ada 1 parseldeki alan, Kültür Merkezi yapılması amacıyla Kapaklı Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile Büy

Kapaklı 10.04.2015 19:54:00 0
Kararını değiştiren Mandalı

Kapaklı Belediye Meclisi’nde oy birliği ile alınan karar doğrultusunda alanın Büyükşehirden geri alınması talep edilirken, Kapaklı Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edilen konu, Büyükşehir Meclisi’nce oy çokluğuyla reddedildi. Büyükşehir Belediye Meclisi,  512 ada 1 parseldeki alanın yeniden Kapaklı Belediyesi’ne verilmesini kabul etmedi.

BÜYÜKŞEHİR REDDETTİ

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, dün saat 15.00’da parti binasında yaptığı açıklamada, Kapaklı Belediye Meclisi’nde Beyaz Saray Düğün Salonu alanının Hükümet Konağı yeri olarak tahsis edilmesine ‘Evet’ oyu veren, fakat Büyükşehir Meclisi’nde kararını değiştiren Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı eleştirdi. Kapaklı’da halen Hükümet Konağı için bir adım atılmadığını belirten Bezgin, bunun sebebinin de Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı olduğunu öne sürdü.

KÖY ZİHNİYETİNDEN KURTULAMADI

1986’dan beri belediye olan Kapaklı’nın halen köy zihniyetinden kurtulamadığını dile getiren Bezgin, “Kapaklı’nın yeni kazanımlar elde edebilmesi için canla başla çalışıyoruz. Yaklaşık 11 bin metrekarelik alanın Hükümet Konağı yeri olması için aylardır uğraşıyoruz. Fakat, yaptığımız görüşmeler sonucunda herkesin onayını almamıza rağmen yol alamadık” dedi.

ANLAM VEREMEDİK

Başkan Mandalı’nın Kapaklı Belediye Meclisi’nde oy birliği ile alınan karar hakkında Büyükşehir Meclisi’nde red oyu kullandığını ifade eden AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, “Amacımız Kapaklı’ya değer katmak. Biz bu alana Anadolu Selçuklu mimarisinin yaşatılacağı bin 500 metrekarelik bir Hükümet Konağı yapılmasını istiyorduk. İrfan Mandalı’nın kararını değiştirmesine anlam veremedik” dedi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATACAĞIZ

Mandalı’nın rant peşinde olduğunu ve bahse konu alana 10 yıl sonra alışveriş merkezi yapılmasının planlandığını iddia eden Bezgin, konuyla ilgili imza kampanyası başlatacaklarını belirtti. AK Partili Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Akın Yılmaz da bu durumun Kapaklı’da yaşayan herkesi derinden üzdüğünü belirtti. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın Hükümet Konağı’nın 883 ada 2 parseldeki yaklaşık 9 bin 600 metrekarelik alanda yapılmasını istediğini, fakat burasının dere yatağı olduğunu ifade eden Yılmaz, Büyükşehir’e devredilen 512 ada 1 parselin geri alınması için Kapaklı Kaymakamlığı’nın yazılı müracaat ettiğini söyledi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10