Vali Salihoğlu 1.Roman çalıştayına katıldı

Aydoğdu Mahallesi Esnaf ve Romanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 1. Roman Çalıştayı, Vali Enver Salihoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Tekirdağ 12.04.2015 14:06:00 0
Vali Salihoğlu 1.Roman çalıştayına katıldı

“BİZLERE YARDIMCI OLMANIZI İSTİYORUM” 

Programda konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Valisi Enver Salioğlu “ “Bu güzel insanlarla birlikte olmaktan oldukça mutluyum. Göreve başladığım ilk hafta, Aydoğdu ve 13 Kasım okullarını ziyaret ettim. Okullardaki zeki ve gözleri pırıl pırıl bakan çocuklarımızı gördüm. İleriye iyi bir nesil bırakmak için çocuklarımızın eğitimini ve sağlığını çok önemsiyoruz. Sizlerin de çocukların eğitimi konusunda bizlere yardımcı olmanızı istiyoruz” diye konuştu.

“EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK”

Romanların temel sorunun işsizlik olduğunu kaydeden Salioğlu “ Toplum yararına çalışma programından ilimize bin 500 kadro açıldı. Kadroları ise dolduramadık. Bu kadrolar için Romanlarımızın İş-Kur'a müracaat etmelerini istiyoruz. Ayrıca iş edindirme konusunda Halk Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde, Romanlara yönelik çeşitli kurslar açılıyor. Bu kurslarda kursiyerlere hem meslek öğretiliyor hem de günlük ödemeler yapılıyor. Roman STK’larımızdan bu kurslara, kursiyer kazandırma konusunda destek vermelerini istiyoruz."  dedi.

SORUNLARI DİNLEDİ

Vali Salihoğlu konuşmalarının sonunda, Çalıştayın yararlı olmasını diledi ve düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Programda daha sonra Vali Salioğlu, romanların sorunlarını dinledi.

Çalıştaya; Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Yasin Tekin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Hülya Yunak, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Mercan, Esnaf ve Romanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Salih Pirbudak, Çiftlikönü Romanlar Derneği Başkanı Süleyman Karatepe, Müzisyenler Derneği Başkanı Ümit Satılmış ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10