Gürlen: O haftanın maneviyatını yaşayacağız

Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, 14-20 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ifade ederek, "Mübarek haftada amacımız peygamber sevgisini insanl

Tekirdağ 12.04.2015 14:09:00 0
Gürlen: O haftanın maneviyatını yaşayacağız

“ONUN YERİ CENNETTİR”

14-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Kutlu Doğum Haftası’nın bu yıl ki temasının ’Hz. Peygamber ahlakı, birlikte yaşama ahlakı ve hukuku’ olduğunu ifade eden Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, "Programların asıl amacı peygamber ahlakıyla ahlaklanmak, Peygamberimizi bütün yönleriyle tanımaktır. Peygamberimizin hayatını kendi hayatımıza uygulamak gerekiyor. Yüce Allah şöyle buyuruyor: ’Ey inananlar barışa, İslam’a, huzura, saadete toptan girin ve şeytanın ayak izlerine tabi olmayın. Şeytanın ayak izini değil kainatın fahri ebedisinin mübarek ayaklarının izinden gidin ki cennete gidesiniz.’ Bu vesileyle bunları yapıyoruz. Amacımız Hz. Peygamber ahlakıyla ahlaklanmak ve insan denilen mübarek varlığı asli hüviyetine oturtmak, cennete girecek kıvama gelmelerini sağlamak. Allah dostlarının bütün gayeleri de insan denilen kutsi varlığın cehennemde yanmamasıdır. Çünkü onun yeri cennettir. Cennete girsin bütün gayeler budur" diye konuştu.

“SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ İLE ORTAK YAPACAĞIZ”

Kutlu Doğum programını Süleymanpaşa İlçe Müftülüğü ile birlikte hazırladıklarını kaydeden Gürlen, "Kainatın efendisinin bütün özellikleri inşallah anlatılacak. Bu haftanın temasını da ’Hz. Peygamber ahlakı, birlikte yaşama ahlakı ve hukuku’ olarak belirledik. Cemiyetimizde meydana gelen çeşitli ayrıcalıklar, cemiyetimizi fitne ve fesada boğan bazı şeylerin göz önüne alınarak zamanımızda birlikte yaşamanın hukuku ve ahlakı gösterilecek. Hz. Peygamber neler tavsiye etmiş, komşu komşuya, Müslüman müslümana, esnaf esnafa nasıl davranacak o hafta programlarımıza gelenlere bunlar gösterilecek. Herkes mahallesinde, sokağında bu ahlakı kazanır ise Türkiye genelinde ve İslam aleminde de birlikte yaşamanın adabını, hukukunu, ahlakını, öğrenmiş oluruz. Başkanlığımız çok önemli olan bu konuyu işlemek istiyor. Programlarımız 14 Nisan’da başlayacak. Atatürk Kapalı Spor Salonunda bir açılış olacak. Saat 20.30’da tüm Tekirdağlıları bekliyoruz. Burada birlikte bir gönül birliği, seferberliği yapacağız. O haftanın maneviyatını yaşayacağız. O akşam Kuran’larla, şiirlerle, ilahilerle ve konuşmalarla gönüllerimizi coşturacağız inşallah. Çocuklarımız için de 17 Nisan’da saat 11.00’da bir program olacak. Hüseyin Goncagül hocamız İslamı, efendimizi çocuklarımıza anlatacak. Amacımız çocuklarımıza ulaşmak, bütün evlere, ilkokul çocuklarına, okul öncesi çocuklarına ve gençlerimize peygamber sevgisini göstermek. Yılbaşında Hristiyanlar Noel baba figürleriyle dünyaya iyiliği saçıyor diye işliyorlar bunu. Bu onlar için sembol. Bizim de Nasrettin Hoca’mız, Mevlana’mız ve Yunus’umuz var. Gençlerimize tarihimize mal olmuş gönüller sultanlarını tanıtma anlamında bir program yapacağız" ifadelerini kullandı.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10