Kalp sağlığına dikkat çektiler

Malkara'da Kalp Sağlığı Haftası dolayısıyla Kalp Sağlığı Farkındalık Yürüyüşü düzenlendi.

Malkara 14.04.2015 12:28:00 0
Kalp sağlığına dikkat çektiler

KATILIM YOĞUN OLDU

Önceki gün saat 13.00’da Malkara Belediyesi ile Malkara Toplum Sağlığı Merkezinin ortaklaşa düzenlediği Kalp Sağlığı Farkındalık Yürüyüşünde Cumhuriyet Halk Partisi Malkara İlçe Başkanı İsmail Uzun, Belediye Başkan Yardımcısı Bahaettin Cömert, TESKİ Malkara Şube Müdürü Kenan Taşkın, Belediye Meclis Üyeleri Nuran Başkütük ile Recai Örs, Malkara Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Refet Çeviker, birim müdürleri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

YARIM SAAT YÜRÜYÜŞ YETERLİ

Malkara Toplum Sağlığı Merkezi önünden başlanan etkinlik yürüyüşü, İsmet İnönü Caddesi üzerinden geçilerek Belediye binası önünde sona erdi. Malkara Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Refet Çeviker; “Kalp hastalığı gerçekten tüm dünyada ölümler arasında ilk sırada gelmektedir. Bunları engellemek bizim elimizde, bunları engellemek için çok basit kurallar vardır. Bunlara uyarsak kalp hastalığına yakalanma olasılığımız çok az olur. Öncelikle buna yakalanmamak için düzenli ve sağlıklı beslenmek, ardından egzersiz yapmak, günde yarım saat yürüyüş bunun için yeterli” dedi.

TANSİYON ÖLÇÜMÜ YAPILDI

Kalp sağlığını korumak için yılda en azından bir defa tansiyonun ölçtürülmesi gerektiğini belirten Çeviker “Sağlıklı bile olsak aile hekimlerimize yılda bir defa uğramak ve farkındalığı oluşturmak hepimize çok iyi olur. Özellikle kalp hastalıklarında tansiyon ölçümü çok önemli, yılda bir rutin kontrolleri yaptırabiliriz” dedi. Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ise; “Gerçekten toplumumuzda en dikkat edilmesi gereken konulardan biri sağlık fakat sürekli bizler sağlığı geri plana itiyoruz. Bu konuyu ikinci veya üçüncü plana bırakıyoruz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından başta Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul olmak üzere yürüyüşe katılanlara ve tüm vatandaşlara tansiyon ölçümü yapıldı.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10