Aktaş: Gençlerimize Hz. Muhammed sevgisini aşılamalıyız

Kutlu Doğum Haftası Kapaklı'da da etkinliklerle kutlanıyor. Hz. Muhammed (S.A.V.)'in dünyaya gelişi dolayısıyla her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, Kapaklı?

Kapaklı 14.04.2015 17:11:00 0
Aktaş: Gençlerimize Hz. Muhammed sevgisini aşılamalıyız

HAYIRLI VE MÜBAREK BİR BAŞLANGIÇ

Saat 09.30’da Kapaklı İlçe Müftülüğü önünde düzenlenen programda konuşan Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, Hz. Muhammed’in doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlaksızlığın olduğunu, Allah inancının unutulduğunu, insanlığın korkunç ve karanlık bir duruma düştüğünü, dünyanın yaşanmaz hale geldiğini ifade ederek “O’nun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır” dedi.

EN BÜYÜK NİMETLERDEN BİRİ

Bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan sevgili peygamberimizin gönderilişinin, Yüce Allah'ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisi olduğunu dile getiren Aktaş, ““Gençlerimize Hz Muhammed sevgisini aşılamamız gerekiyor” dedi. İlçe Müftülüğü önünde düzenlenen programa İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Yılmaz Saç, Kapaklı Belediyesi Danışmanı Veli Çeken ile ilçede görev yapan din adamları katıldı.

ESNAFI DA ZİYARET ETTİLER

Buradaki programın ardından Aktaş ve beraberindekiler Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü ziyaret etti. Ziyarette Müftü Aktaş tarafından Kaymakam Gürbüz’e İrfan Yücel’in yazdığı ‘Peygamberimizin Hayatı’ isimli kitap hediye edildi. Beraberindekilerle birlikte esnafı da dolaşan Aktaş, esnafa da kırmızı gül ve ‘Peygamberimizin isimli kitabı hediye etti.

KİTAP VE GÜL DAĞITILACAK

Kapaklı İlçe Müftülüğü tarafından düzenlene Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlara 4 bin adet kitap, bin 600 adet de gül dağıtacak. 17 Nisan Cuma günü Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Karaman tarafından konferans verilecek. 18 Nisan Cumartesi günü saat 13.00’da Mevlana Camii’nde ve 19 Nisan Pazar günü saat 13.00’da da Karaağaç Hicret Camii’nde vaazlar verilecek.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL   

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10