Kutlu Doğum Haftası'na mehteranlı açılış

Çerkezköy Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin açılışı dün saat 14.00'da düzenlenen programla yapıldı.

Çerkezköy 14.04.2015 18:43:00 0
Kutlu Doğum Haftası

YÜRÜYÜŞE İLGİ YOĞUN OLDU

14-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen Mehteran Yürüyüşü Osmanlı Camii önünde başladı. Cumhuriyet Meydanı'ndan devam edip Atatürk Caddesi üzerinden Narin Kavşağı’na doğru devam eden Mehteran Yürüyüşüne Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve protokol üyeleri katıldı. Yol boyunca vatandaşlar Mehteran Yürüyüşü'nü büyük bir ilgiyle takip etti. Mehteran Yürüyüşü Narin Kavşağı’ndan dönülüp Öztrak Caddesi’nin ardından Güven Sokak'taki Belediye Otopark Alanı'nda sona erdi.

ÇERKEZKÖY’Ü KUCAKLIYORUZ

Mehteran Yürüşüyü'nün ardından Kutlu Doğum Haftası programı Güven Sokak’ta bulunan Belediye Otopark Alanında devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Tepe Emlak Konutları Camii imam hatibi Mustafa Osmanoğlu’nun Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Yusuf Tuna konuşma yaptı. Kutlu Doğum Haftasını mehteran yürüyüşü ile başlattıklarını ifade eden Tuna “Gerçekten etkinliğimiz coşkulu bir şekilde sürüyor. İstişare kurulumuz ile birlikte çok güzel bir ortam oluşturduk. Çerkezköy’ü kucaklıyoruz ve çok güzel etkinlikler yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

RENK KATTILAR

Müftü Yusuf Tuna’nın konuşmasının ardından İmam Hatip Lisesi ilahi korosu tarafından birbirinden güzel ilahiler okundu. İlahilerin okunması ile hüzünlenen bir çok vatandaş gözyaşlarına hakim olamadı. Programda müftülük personeli protokol mensuplarına ve vatandaşlara kırmızı karanfil dağıttı. Programın finalinde sahneye çıkan Tekirdağ Belediyesi Mehteran ekibi verdiği konserle vatandaşlara unutulmaz bir gün yaşattı. Konserde mehter marşlarını seslendiren Mehteran ekibi ilahilerle de konsere ayrı bir renk kattı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, AK Parti Tekirdağ 6. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Üzgün, Çerkezköy Amasyalılar Derneği Başkanı Ali Çelik, muhtarlar, müftülük personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10